Законите в много страни по света инкриминират продажбата на автомобили

...
Законите в много страни по света инкриминират продажбата на автомобили
Коментари Харесай

Километражите на тези коли се превъртат най-често

Законите в доста страни по света инкриминират продажбата на коли с манипулиран пробег. Така е и във Англия, само че все пак доста притежатели се изкушават да превъртат километражите на колите си, още повече, че оборудването за това се продава напълно свободно в интернет.

Британската компания Rapid Car Check е провела разбор на вторичния авто пазар на Острова, проверявайки 7 милиона возила. Оказало се, че пробегът на повече от 443 000 не подхожда на действителността.

Резултатите от проучването демонстрират, че най-често се превъртат километражите на еднообемни и товаро-пътнически модели, които заемат челните пет позиции в антикласацията. На първо място се подрежда Citroen Dispatch (Jumpy), при който пробегът е манипулиран в 30% от офертите. Следват Renault Scenic (29.6%), Peugeot Expert (28.6%), Renault Grand Scenic (28%) и Ford Transit (11%).

От Rapid Car Check обаче прецизират, че би следвало да се вземат поради количествените индикатори. Проверени са, да вземем за пример, 145 209 екземпляра Ford Transit, 16 116 от които били с превъртян километраж, до момента в който инспектираните бройки Peugeot Expert са били единствено 8 371.

В десетката на колите с най-често манипулиран пробег влизат също:
Vauxhall (Opel) Combo - 11%
BMW X5 - 10.5%
Peugeot 206 - 10.25%
Vauxhall (Opel) Vectra - 10.23%
Citroen Xsara - 10.11%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР