Закон за тоалетните беше приет в италианската столица Рим. Той

...
Закон за тоалетните беше приет в италианската столица Рим. Той
Коментари Харесай

Закон за тоалетните приеха в Рим

Закон за тоалетните беше признат в италианската столица Рим. Той задължава всички туристи да заплащат за посещаване на тоалетни в заведения за хранене и кафенета. Задължението се отнася за туристи, които желаят да употребяват тоалетна в кафенета и заведения за хранене, само че не са клиенти на заведението, написа Il Giornale.

Според новоприетия закон, с цел да си „ измиете ръцете “ в кафе, пицария, ресторант или бар, би трябвало да платите. В този случай притежателят на заведението ще дефинира сумата за входа. Задължително изискване ще бъде съществуването на табела с информация за разноските за посещаване на тоалетната. Изключение ще има за хора с увреждания, малолетни и бременни дами, написа Блиц. Преди в Рим е работил закон, съгласно който притежателите на заведения не могат да откажат на минувач да употребява тоалетната, само че не се уточняваше дали би трябвало да се взима такса за това.

Експертите означават, че нововъведението може да се трансформира в " златна жилка " за притежателите на пространства в центъра на града и да им носи десетки милиони евро годишно. Те към този момент споделят, че за множеството места на най-хубавите местоположения няма да е проблем да се вдигне ценовата марка до 10 евро на посещаване или даже повече.

В същото време в Лацио беше признат различен противоречив закон по отношение на дребните магазини. Местните управляващи взеха решение да основат по този начин наречените „ червени зони “ в туристическите зони. Такива места би трябвало да бъдат изцяло освободени от търговски сергии. Оказва се, че всяка улична търговия в тези региони ще бъде неразрешена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР