Властите в Куба казаха в четвъртък, че руски военни кораби

...
Властите в Куба казаха в четвъртък, че руски военни кораби
Коментари Харесай

Куба очаква руските кораби за учението през следващата седмица

Властите в Куба споделиха в четвъртък, че съветски военни кораби ще дойдат в Хавана идната седмица, само че че четирите военноморски кораба не носят нуклеарни оръжия и не съставляват опасност за района, оповестява " Ройтерс ".

" Това посещаване подхожда на историческите другарски връзки сред Куба и Руската федерация и прецизно се придържа към интернационалните разпореждания, се споделя в изказване на външното министерство на Куба. Нито един от корабите не носи нуклеарно оръжие, тъй че прекъсването им у нас не съставлява опасност за района.

Припомняме, че изказването от Куба идва ден, откакто американски чиновник сподели на кореспонденти, че Русия има проекти да изпрати бойни кораби в Карибския район , в това число на съдружниците Куба и Венецуела, за осъществяване на военноморски учения.

Напрежението сред Съединените щати и Русия се усили след началото на войната в Украйна през 2022 година и съветската военноморска дейнос т - въпреки и рутинна в Атлантическия океан - се ускори заради поддръжката на Съединени американски щати за Украйна.
 Русия възнамерява военноморски учения в Карибско море през лятото
Русия възнамерява военноморски учения в Карибско море през лятото

Корабите ще посетят пристанища в Куба и Венецуела

Съединените щати не преглеждат предстоящото идване на дребен брой самолети и кораби като опасност, само че Военноморски сили на Съединени американски щати ще следят ученията, сподели американски формален представител в сряда.

Руските кораби се чака да дойдат в пристанището на Хавана сред 12 и 17 юни, съгласно кубинското изказване.

Русия изиска от Съветът за сигурност (СС) на Организация на обединените нации съгласно които Украйна може да употребява техни оръжия за нанасяне на удари по съветски територии.

На 31 май президентът на Съединени американски щати оръжия от Украйна, за отбрана на украинския град Харков. Същият ден

Допълнително, от началото на войната Куба не е серпантина близкото си съдействие с Русия. Миналата година съветският външен министър както и Бразилия, Венецуела и Никарагуа. Той още веднъж с " значимо обръщение от съветския президент Владимир Путин ".

През март Никарагуа, Венецуела, Куба и Боливия са отправили своите поздравления към Путин ,

Още преди началото на нашествието Москва заплаши, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР