Заключителните митинги на част от основните политически партии в Република

...
Заключителните митинги на част от основните политически партии в Република
Коментари Харесай

Политическите партии в Северна Македония закриха предизборната си кампания

Заключителните манифестации на част от главните политически партии в Република Северна Македония, които ще влязат в конкуренция за повече депутати в Народното събрание се организираха в късните часове на последния ден от предизборната акция в страната.

„ В навечерието сме на окончателното решение дали ще върнем (Северна) Македония на хората или тя ще остане превзета. Най-повтарящото се чувство измежду хората е, че няма система, няма страна. Защото беше основан уред, управителен от ДСИ и подсилен от СДСМ, който хвърли (Северна) Македония в престъпност и корупция ”, съобщи на предизборния протест в Прилеп ръководителят  на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Пред множеството симпатизанти Мицкоски уточни, че досегашното държавно управление на страната, " което твърди, че е формирано от европейски мислещи политици " не е направило вероятното Северна Македония да се придвижи към Европейски Съюз. 

„ От Европейския съюз се срамят, когато виждат Артан (Груби) и Буяр (Османи) да ги пазят. Докато приказват за Европа, с нездравословни решения и контракти опозориха всяко македонско национално възприятие. Отнасят се към (Северна) Македония, към нацията и към идентичността ни като към някакъв хибрид. Че нямаме мемоари, че нямаме монументи и герои. Дърво без корени. И това е единствено тъй като не желаят да погледнат към себе си ", съобщи Мицкоски, който прикани за готовност при гласуването на 8 май.

„ Нека всички дружно създадем крачка напред, нов АСНОМ, четвърти Илинден. През тези 30 години, изключително през тези мъчителни седем години, видяхме странни неща. На 8 май да повторим урока от 24 април. Народът легитимира и делегитимира. Да поставим основите на горда (Северна) Македония. На 9 май ще стартира нова демократична история и не позволявайте на тези, които приканват за протест, да ви лишават правото на глас ", прикани претендентът за президент, повдигнат от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска.

 „ За позволените неточности получихме наказване. Напълно осъзнаваме това и приехме посланието с достолепие и почитание. Сами видяхте, приехме грешките, взехме си поука. И по тази причина желая да ви кажа ясно и високо: в случай че получим доверието на жителите, това няма да се повтори. Това е моето заричане към вас “, сподели на заключителния протест на партията в Скопие ръководителят на СДСМ Димитър Ковачевски. 

„ За да циментираме бъдещето на (Северна) Македония на автомагистралата, която води към Европа и развития свят, дано покажем на тези, които си показват (Северна) Македония единствено като своя лична, частна страна, че няма съумеят. Няма да съумеят “, прикани претендентът за втори президентски мандат, подсилен от СДСМ Стево Пендаровски.

След като обединението от албански опозиционни партии в страната завоюваха конкуренцията с обединението, водена от ДСИ и организираха своя финален протест на площада в Тетово, актуалният кмет на града и ръководител на БЕСА Билал Касами съобщи от трибуната, че „ на 8 май държавното управление ще бъде осъдено за неприятното ръководство на страната ”.

„ Да накажем властта, която ръководи неприятно, е наш дълг. Ето за какво желая да насочва обръщение към всички чиновници в администрацията и тези, които до момента служеха почтено на албанците, на 8 май излезте и гласувайте за смяната, която  си заслужава.  Не се опасявайте от заканите на полицията на ДСИ, на техните министри и чиновници, тъй като на 9 май те ще дават отговор за всички тези закани, ще дават отговор и за своите антиграждански и противозаконни дейности. С увереност направихме смяната в общините, а на 8 май ще я създадем и на централно равнище. Бъдещето е на коалиция " Заслужава си ". Коалицията „ Заслужава си ” неизбежно ще бъде в държавното управление, като поръчител за правата и напредъка на албанците ”, е декларирал Касами, осведомят медиите в страната.

 „ Обещавам обществено, че когато скоро съставим държавно управление, няма да седим в креслата, а ще работим за вас, които ни отворихте вратите, когато дойдохме, без да почукаме. Имах предложение от (председателят на ДСИ) Али Ахмети, само че го отхвърлих, избрах да бъда с вас  и се гордея, че направих този избор ", цитират медиите изявлението на претендентът за президент на албанската съпротива Арбен Таравари, който загуби конкуренцията с Буяр Османи в първия тур на президентските избори. 

„ Левица приканва всички жители да излязат всеобщо и да нанесат последния удар на изхабената ръководеща клика! Отново в цяла (Северна) Македония се вее знамето на АСНОМ. Ще се борим неуморно в Народното събрание и всяка алея,  всяка улица ще се оцвети в алено, цялостна с вас, трудови хора, на чиито плещи е тежестта на историческата задача. Левица е тук, с вас и за вас - (Северна) Македония ще бъде свободна и  ще градим нов свят - приятелски! “, се споделя в известието на Левица, която имаше двама депутати в предходния парламент на страната, само че в тези избори чака да успее да направи парламентарна група.

" Участие в държавното управление да, само че единствено при условия, които ЗНАМ  поставя- държавно управление без ДСИ, отбрана на националните ползи, еднаквост, език, просвета и завещание през всички стадии от процеса на европейска интеграция " е посланието на Максим Димитриевски в последния ден от акцията за президентските и парламентарните избори, оповестяват медиите в Северна Македония.

Въпреки, че придвижването ЗНАМ е коментирано като вероятен съдружен сътрудник на ВМРО-ДПМНЕ при съставянето на идващото държавно управление на страната, Димитриевски твърди, че не води договаряния нито със СДСМ, нито с Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ и приканва жителите за всеобща поддръжка на 8 май за кандидат-депутатските листи на ЗНАМ, тъй като те са " същинските представители на социалдемократическото придвижване и концепция ". 

Вторият тур на президентските и изборите за парламент на Северна Македония ще се проведат на 8 май, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР