Захарта блокира активността на белтъка, който е необходим за размножаването

...
Захарта блокира активността на белтъка, който е необходим за размножаването
Коментари Харесай

Учени обясниха влиянието на захарта върху чревната флора, заради което дебелеем

Захарта блокира интензивността на белтъка, който е нужен за размножаването на чревната микрофлора в човешкия организъм. До това умозаключение доближиха учени от Йейлския университет, представени от Medical Xpress. Това е повода, заради която при невъздържание със сладки неща, качваме килограми и утежняваме цялостното си здравословно положение.

Учените от дълго време знаят, че чревната микрофлора играе основна роля за човешкото здраве, а нейният състав се дефинира от хранителния режим. До момента обаче се смяташе, че извличането на въглехидратите не доближава до дебелото черво, а се прави само в тънките вътрешности. Сега обаче стана ясно, че захарта въздейства и на микрофлората. Не единствено това, само че и тя е способна да промени нейния състав.

За да доближат до тези резултати, откривателите хранят опитни мишки с артикули с високо наличие на глюкоза и фруктоза, като в това време наблюдават деликатно броя на потребните бактерии в техния организъм.

Изследователите от Йейл изследват въздействието на хранителен режим с високо наличие на глюкоза и фруктоза. В същото време следили количеството на потребни бактерии в организма на опитни мишки, в това число Bacteroides thetaiotamicron.

В края на краищата се оказва, че захарозата, състояща се от глюкоза и фруктоза, блокира производството на белтъка Roc (Regulator of colonization), който е нужен за колонизирането на бактериите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР