Захари от сиропиталището в с. Разлив, чиято съдба Вежди Рашидов

...
Захари от сиропиталището в с. Разлив, чиято съдба Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Възпитаник на сиропиталище трогна Вежди Рашидов

Захари от сиропиталището в с. Разлив, чиято орис Вежди Рашидов прекатурна през 2010 година, изненада през днешния ден пристигна създателя в арт изложба Vejdi, с цел да му благодари.

24-годишният юноша с горделивост заяви на своя покровител новината, че преди малко е приключил сполучливо обучение по актьорско майсторство в НАТФИЗ и наесен ще кандидатства за магистратура по обществена тирада. Той бе дружно със своите осиновители – семейство Соня и Иван Турманови от Бургас, които са уверени, че срещата преди години на дребния Захари с Вежди Рашидов е била знак на ориста.

Рашидов вижда Захари от сиропиталището в с. Разлив в предаването на Българска национална телевизия „ Под дъгата “ през 2010 година. Момчето го впечатлява с разсъжденията си, надалеч надхвърлили ранната му възраст. Още на другия ден след предаването, снимано от режисьора Димитър Шарков, Вежди Рашидов, тогава министър на културата, кани Захари и директорката на учебното заведение в кабинета си и взема решение, че ще устоя с персонални средства учението на момчето. Дава му стипендия със свои пари. Веднага му купува колело, тъй като схваща, че това е фантазията на детето.

„ И до през днешния ден вардя това колело, а срещата ми с Вежди Рашидов в действителност прекатурна живота ми “, споделя Захари.



Месеци след тази среща през 2010 година семейство Турманови, които прочели за нея, осиновяват Захари. Днес семейството се гордее с него.

Вежди Рашидов се зарадва откровено на триумфа на Захари в учението. „ Щастлив съм, че съм съдействал за неговото развиване. Винаги съм считал, че в сложни моменти човек има потребност от поддръжка. А когато след нашата среща детето Захари откри своите осиновители, аз възприех и това като знак от ориста “, показа Рашидов.

През миналите години връзката му с момчето и фамилията му не е прекъсвала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР