Загубите след прибиране на реколтата се отразяват на икономическото благосъстояние

...
Загубите след прибиране на реколтата се отразяват на икономическото благосъстояние
Коментари Харесай

Иновативен предприемач се бори с изменението на климата в Африка

З агубите след прибиране на реколтата се отразяват на икономическото богатство на дребните аграрни производители в цяла Африка. На континента се създават към 25% от втория по величина издирван плод в света - бананите. В Зимбабве един млад бизнесмен прави възторг, като освен намира способи за решение на казуса със загубите след прибиране на реколтата, само че и доставя общността си с принадлежности за увеличение на облагите, като в същото време вкарва креативен способи за битка с дефицита на храна.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA) , Кийт Баптист в своя репортаж от Хонде Вали, Зимбабве.     

" Започнах да се занимавам със земеделие още в ранна възраст. Това беше при започване на 2007 година, когато приключих образованието си. Тогава започнах да се занимавам със земеделие, а с произвеждане на банани се занимавам от 2009 година до момента. Минах по целия път на производството и срещнах доста провокации. Основният проблем бяха огромните загуби след прибиране на реколтата. Исках да намеря метод да понижа тези високи загуби, които претърпява секторът. И по този начин сътворих Nezox Brands - компания, която се занимава с всички огромни загуби след прибиране на реколтата, които фермерите понасят в региона на долината Хонде. В последна сметка на фермерите се заплаща за клас “А ”, клас “Б ” и даже за остатъците в стопанството. " Това споделя Брайт Незомба, който е създател на Nezox Brands.  

Бананите от клас “А ” са тези, които нямат петна и са подготвени за пазара. Бананите от клас “Б ” са тези, които не са израснали вярно и нормално мъчно се продават. 

Решен да създава артикул, който да служи на общността му, Незомба намира метод да направи особено брашно, създадено напълно от банани. Той стартира да събира банани от локалните ферми, без значение от техния клас. Почиства ги и ги нарязва на части, в това число и банановите кори, изсушава ги в дехидратор, захранван със слънчева сила, който самичък е конструирал. След като изсъхнат изцяло, бананите се смилат на тънко брашно, което към този момент е готово за пазара. Това екологично откритие притегля вниманието на цивилен организации, които виждат капацитета му.   

" Мисля, че преди всичко би трябвало да го похваля за това, че е измислил подобен реформаторски и въодушевяващ метод да се увери, че нищо не отива на боклука. Това е доста добра самодейност, тъй като способства за стопанската система ", счита деятелят Тръст Кудзай. 

Докато в множеството елементи на Южна Африка се постанова да се търсят други възможности за битка с преобладаващата продоволствена рецесия, породена от феномена Ел Ниньо, Незомба се надява, че неговият артикул, който доста усилва производството на повече от пет тона бананово брашно месечно, ще окаже доста влияние и ще се окаже дейно оръжие в тази битка. Много аграрни производители и бизнесмени в целия район също вкарват нововъведения и търсят решения за справяне с продоволствената рецесия, като подсигуряват, че всички запаси, даже и несъвършените като бананите, се употребяват дейно. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР