Заемащият високи постове в Държавен фонд Земеделие Янаки Червеняков, прочул

...
Заемащият високи постове в Държавен фонд Земеделие Янаки Червеняков, прочул
Коментари Харесай

Трети път уволняват шефа с къщата за тъщата

Заемащият високи постове в Държавен фонд " Земеделие " Янаки Червеняков, прочул се с построената с европари къща за посетители, употребена от тъща му като персонална вила, е уволнен от земеделския министър Десислава Танева. Това е третото освобождение на Червеняков от ДФЗ за последните години, заяви пред bTV зам.-изпълнителният шеф на фонда Калоян Костадинов.

Първото уволняване на Червеняков от ДФЗ е било преди 2014 година, само че Костадинов съобщи, че не е осведомен с претекстовете за него.

През 2016 година, когато началник на фонда бе Румен Порожанов, Янаки Червеняков е началник-сектор в дирекция " Договориране по използване на ограничения по Програмата за развиване на селските региони ". През април 2016 година обаче той е уволнен за повторно от фонда. Официално от земеделското министерство оповестяват, че освобождението му е поради пропуски при подаването на " наложителните заявления от държавните чиновници ".

Оказа се обаче, че неговата тъща е спечелила два европроекта, утвърдени от ДФЗ, като единият е за къща за посетители в село Лиляново, община Сандански, която не се употребява по предопределение, а като персонална резиденция.

През декември 2017 година Административният съд възвръща Червеняков на работа поради позволени куп нарушавания при освобождението му от работа.

Преди две седмици скандалният началник е уволнен за трети път. Този път със заповед на министъра на земеделието Десислава Танева за уронване престижа на администрацията, посочи Калоян Костадинов.

Днес специалисти от Фонд " Земеделие " трябваше да извърши изненадваща инспекция в къщата на тъщата на Червеняков, само че тя беше заключена. Отвън изглеждаше, че е празна, а съгласно уебсайт за резервации би трябвало да е цялостна.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР