Заемащите позиции по високите етажи на властта трябва да подадат

...
Заемащите позиции по високите етажи на властта трябва да подадат
Коментари Харесай

Удължиха срока за подаване на декларация за конфликт на интереси

Заемащите позиции по високите етажи на властта би трябвало да подадат декларация за имущество и ползи за 2017 година до 8 юни. Това взеха решение депутатите с допълнение в Антикорупционния закон.

Попълването на декларацията е одобрено от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) на 8 май, със период до 15 май. Предложението срокът да се удължи до 8 юни е на депутати от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и Движение за права и свободи.

Мотивът им е, че в началото наложеният период е прекомерно къс предвид на огромния брой условия, които би трябвало да се заявяват. Промяната влиза в действие от 14 май, съобщи " Фокус ".

Това е второто изменение на Антикорупционния закон. Парламентът одобри първото изменение в закона на 23 февруари, тъкмо месец след влизането му в действие. По предложение на ГЕРБ и " Обединени патриоти " се даде гратисен период на общинските съветници до 2019 година да заявяват несъответственост. Първоначално на общинските съветници беше неразрешено да вземат участие в управата на търговски сдружения с общинско присъединяване. От Националното съдружие на общините възразиха против предлагането. Така беше признато новите условия да влязат в действие на по-късен стадий.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР