Заедно с екипа ми обсъдихме с представители на Организациите за

...
Заедно с екипа ми обсъдихме с представители на Организациите за
Коментари Харесай

Христо проданъв

Заедно с екипа ми обсъдихме с представители на Организациите за ръководство на туристическите региони (ОУТР) хрумвания за бъдещето им действие и финансиране. Основен фокус в диалога се сложи на съответни начинания за подкрепяне на активността на организациите и ограничения, които да покачат успеваемостта им.

Необходимо е да набележим съответни цели, които да реализираме, с цел да работим дейно в интерес на развиването на туризма в България. Важно е решенията за ОУТР-тата да се вземат взаимно, с цел да е ясно по какъв начин и в каква посока да бъде насочван финансовият запас и какви рекламни и маркетингови интензивности да се подхващат.

По време на срещата бе разяснено, че Министерството извършва два плана, финансирани по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020, които могат да са в поддръжка на активността на организациите - „ Повишаване на потенциала на МСП в бранш туризъм посредством оказване на поддръжка за основаване и действие на ОУТР “ и " Повишаване качеството на услугите на МСП в туризма посредством потребление на осведомителни и информационни технологии (ИКТ) и уеб-базиран маркетинг ". Единият е ориентиран главно към създаване на административния потенциал, а другият планува рекламна акция. Заложено е и създаването на виртуална туристическа платформа за 9-те ОУТР като част от формалния туристически уебсайт.

Представителите на ОУТР-тата сложиха редица въпроси, свързани с участието в организациите и тяхното финансиране. Споделиха с нас и техните визии за реклама - нужни са общи туристически послания, които да притеглят туристите към пакет от два или три туристически региона по едно и също време. Те сложиха и разнообразни проблеми, които през последните години са се натрупали, като липса на административен потенциал и нуждата от изясненост за устойчивото развиване на организациите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР