Задръствания, навалици в моловете, треска за пазаруване. Черният петък у

...
Задръствания, навалици в моловете, треска за пазаруване. Черният петък у
Коментари Харесай

КЗП хвана 30 лъженамаления от Черния петък

Задръствания, навалици в моловете, тресчица за извършване на покупки. Черният петък у нас за едни стартира секунди след 12 вечерта, а за други в ранни зори. Резултатът – хиляди българи се снабдиха с нови придобивки. Процентите намеления са надалеч по-ниски от тези на запад, споделят потребителите. А съгласно търговците ползата при покупките на място в магазините е намалял.

Въпреки това инспекциите за лъженамаления в днешния ден бяха в цялата страна. Екипи на Комисията за отбрана на потребителите са записали 30 нарушавания. Като едно от тях е оповестяване на нова цена с процентът понижение, а на касата се таксува по-високата.

Пазаруването онлайн бележи напредък. Като онлайн най-често купуваме смарт устройства и домашен електроуреди. На второ място е секцията за мода. В бързината постоянно купуваме неща, които не ни трябват. Сред импулсивните покупки са облеклата и обувките (43%), дребната електроника (34%) и даже бижута (20%).

„ Направихме едно бързо изследване за цените на самолетни билети. Сравнявахме цените за едни и същи дестинации за идентични дати по отношение на предходната седмица. И нямаше разлика. Даже при някои от дестинациите се получиха по-високи цени. Това мога елементарно да го обясня – тези понижения се ползват единствено за няколко бройки от самолета. Но логиката на потребителите е друга – той вижда понижението и потегля за неговата дата и дестинация. След това или не намира нищо, или купува, тъй като към този момент е решил да купи ". Това съобщи в студиото на Нова тв Богомил Николов от „ Активни консуматори ". Коментарът му беше във връзка Черния петък, когато потребителите всеобщо отиват на пазар поради пониженията в магазините.

По думите му е значим изборът на потребителите. „ Не какъв брой санкции са наложени, а какъв брой хора не са купили нещо, за което са разбрали, че е подвеждащо ", разясни той.

„ Радвам се, че тази година имаше доста сигнали от наблюдателни консуматори, за това по какъв начин една и съща стока е била със повишена цена няколко дни преди Черния петък, с цел да може след това по-късно да се покаже като понижена ", сподели още Богомил Николов от „ Активни консуматори ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР