Задочна престрелка Украйна – Русия се състоя у нас заради

...
Задочна престрелка Украйна – Русия се състоя у нас заради
Коментари Харесай

Украинското знаме - на Паметника на съветската армия. Русия бясна

Задочна престрелка Украйна – Русия се състоя у нас поради Паметника на руската войска. Върху една от фигурите на противоречивия паметник беше нарисувано украинското знаме. Това станало благодарение на дрон рано сутринта на 9 май - Деня на Европа.

Припомняме, че и предходната седмица се стигна до конфликти, когато деятели се пробваха да опаковат статуите с флаговете на България и Украйна. Малко по-късно се стигна и до напрежение сред хора, които изрично поддържат концепцията за изпращането на военна техника в Украйна и такива – които са срещу. През цялата минала нощ в региона на паметника имаше засилено полицейско наличие.

Посолството на Русия в София дефинира заливането на момумента с багра като " вандалска постъпка ". В пост във Фейсбук Москва разгласи: " Украинските вандали, които са създали това, са желали да кажат, че за тях жертвите измежду участниците на българското антифашистко придвижване нямат никаква полезност. Особено цинично наподобява хитлеристката свастика на централната плоча на мемориала. За страдание, означаваме, че нацизмът към момента не е изкоренен в Европа дори предвид на това, каква цена е платена за успеха над него. ".

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР