Задържаха шофьора на катастрофиралия автобус в Бургас, научи БТА. От

...
Задържаха шофьора на катастрофиралия автобус в Бургас, научи БТА. От
Коментари Харесай

Задържаха сириеца, шофирал катастрофиралия автобус в Бургас

Задържаха водача на авариралия рейс в Бургас, научи Българска телеграфна агенция. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха информацията. Той е сирийски жител със статут за престояване в страната. Мъжът е арестуван преди минути от полицейски екипи в Първомай.

В идващите дни 100 чиновници от Министерството на защитата ще се причислят в допълнение към силите на границата. Това сподели в Бургас министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той уточни, че две лица от бежански център са забъркани в днешния случай. И двамата са сирийци със статут за престояване в страната. Единият е арестуван, а другия се търси.

Катастрофиралия рейс, който умъртви двама чиновници на Министерство на вътрешните работи е помел по пътя си няколко павилиона на автобусна спирка.
Министърът на вътрешните работи сподели още: " Разпоредил съм органите на полицията доста точно да ревизират, както бежанските центрове за лица, които си разрешават да се занимават с сходна активност, по този начин и обитаемоте места, където имаме данни, че обитават такива лица. Много деликатно и бързо ще бъдат осъществени тези инспекции. Мерките  ще бъдат безусловно съществени, интензивни. Тези лица или ще бъдат изправени пред закона, или ще бъдат върнати в родните им места, тъй като се оказа, че в огромната си част така наречен каналджии са непознати жители, които обитават в България. Ние няма да позволим да обитават в страната ни, извършвайки такава активност. Амбицирани сме в границите на идната седмица да приключим въпросите с тях и надлежно да приключим и активността им ".

Демерджиев удостовери, че има информация за забъркани чиновници на Министерство на вътрешните работи в трафика на мигранти: " Заради получената информация, че наши чиновници са забъркани в схеми на каналджийство, съм упълномощил на всички служби в Министерство на вътрешните работи, които имат отношение към въпроса, да работят интензивно. Ако тази информация се удостовери, в случай че бъдат издирени и изправени пред закона тези чиновници, ще бъдем безусловно безкомпромисни в това отношение.

Не мога да си обясня по какъв начин при такова засищане със състав по границата, се позволяват такива огромни групи мигранти да доближават до вътрешността на страната. Не мога да упреквам полицейските чиновници в Бургас. Напротив - двамата починали служители на реда са изпълнили дълга си. Имам обаче огромни искания към органите на " Гранична полиция " и надлежно ще взема ограничения в тази посока ", добави Иван Демерджиев.

По-рано през днешния ден той се срещна с околните на починалите служители на реда.

Властите към този момент оповестиха, че знаят от кое място са влезнали чужденците – регион, пресечена околност, който не е задоволително гарантиран с техника.

В рейса е имало 47 мигранти от Сирия, като той е идвал от посока Созопол.

" Автобусът е благосъстоятелност на хасковска компания, арестуван е притежателят, който го е дал на тези две лица ", разгласи по-рано през днешния ден вътрешният миниситър Иван Демерджиев.

Назначават се експертизи, както и автотехническа, с цел да се изяснят обстоятелствата към злополуката, разгласи на собствен ред окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

" Трябват ни решителни и съществени ограничения с закононарушенията, свързани с мигрантите ", настоя той.

style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР