Задържаха хакер от Разград за банкови измами, а със средствата

...
Задържаха хакер от Разград за банкови измами, а със средствата
Коментари Харесай

Задържаха хакер от Разград за банкови измами

Задържаха хакер от Разград за банкови измами, а със средствата от незаконната активност 26-годишният мъж закупувал парцели и скъпи коли, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е арестуван до 72 часа, като е притеглен към наказателна отговорност за две действия - за компютърни закононарушения и за изпиране на пари от незаконна активност.

Прокуратурата на следващия ден ще внесе искане в Разградския областен съд за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " на обвинения.

Операцията по отношение на данни за осъществени компютърни закононарушения и пране на пари бе извършена под управлението на Окръжната прокуратура в Разград и ГДБОП. По време на акцията през вчерашния ден бяха арестувани трима, един от които е младежът, прочут като хакер в компютърните среди.

При претършуване в негов парцел е открит компютър в работен режим, с включена стратегия за далечен достъп. По този метод обвиненият успявал да изтегли информация за банкови наличия и сметки на нищо неподозиращи хора, нормално чужденци, и да прави нареждания с техните средства, които превеждал по сметки, до които той имал достъп.

Служители на ГДБОП са претърсили четири парцела, иззели са седем автомобила и 30 000 лв., които били открити в дома на 26-годишния разградчанин. Той е осъждан три пъти за изтегляне на пари от непознати банкови карти, като действията, за които е бил осъждан, също са осъществени посредством далечен достъп до непознати устройства.

Със средствата от незаконната активност хакерът закупувал парцели и скъпи коли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР