Задържаха фалшив инкасо автомобил с нелегални сирийци, съобщиха от полицията.

...
Задържаха фалшив инкасо автомобил с нелегални сирийци, съобщиха от полицията.
Коментари Харесай

Задържаха фалшив инкасо автомобил с нелегални сирийци край Китен /снимки/

Задържаха подправен инкасо автомобил с незаконни сирийци, оповестиха от полицията.
При профилирана полицейска интервенция през вчерашния ден, в региона сред моста на река Караагач и град Китен, чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “ спрели за инспекция микробус, ръководен от 52-годишен пловдивчанин.
При инспекция в товарния отсек на микробуса граничните служители на реда разкрили 13 мъже, противозаконни имигранти - без документи, по тяхна информация сирийци. Те и водачът са арестувани.
Установено е, че автомобилът, брандиран с логото на компания за инкасо, не е благосъстоятелност на тази компания и тя няма връзка със случая, стикерите са подправени и са сложени, с цел да бъде избегната възможна полицейска инспекция.
Микробусът е с неистинен регистрационни табели, копиращи табелите на действителен инкасов автомобил. Нелегалните мигранти и водачът са арестувани. На мъжа е повдигнато обвиняване и с прокурорско разпореждане мярката му за задържане е удължено до 72 часа.
По случая са формирани досъдебни производства. В транспортното средство е пътувал и малолетен български жител, който е разпитан в качеството на очевидец по досъдебното произвеждане.
Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР