Зад избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно

...
Зад избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Зад избора на Рашидов не стои коалиция, а Нинова извади страната от тежък пад

Зад избора на Вежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно заседание не стои коалиция, а Корнелия Нинова извади страната от тежък пад, в който беше изпаднала. Това мнение изрече пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него лидерката на Българска социалистическа партия може да вкара партията във властта - в държавно управление, което не е с мандата на ГЕРБ, а подкрепено от ГЕРБ и с къс времеви небосвод:

" Не коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, това е изключено, само че ще бъде подкрепено от тях.... До локалните избори през есента на 2023 година И ето нейната позиция - мандатът на Нинова като водач на Българска социалистическа партия свършва през 2024 година, най-достойният метод да слезе от този пост е да стане евродепутат. Тя от самото начало е под обстрел, че резултатите на партията на избори падат. Ако вкара партията във властта и си удължи политическия живот в центъра на шахматната дъска до есента на 2023 година, тя е подготвена. Тя ще постави оптимално изпитание това да стане ".

Райчев предвижда късмет за държавно управление с третия мандат:

" Ключът от цялата обстановка лежи в Христо Иванов и " Демократична България ". Той може да легитимира това. Иванов би желал и е задоволително ловък политик, с цел да откри формула, само че се стреми да не бъде разгласен от електората си за изменник. Той си мисли, че след още едни избори това би могло да стане. Другите разновидности за трети мандат са Българска социалистическа партия и " Български напредък " на Стефан Янев, който се набива на пръв взор ".

По думите на социолога президентът Румен Радев ще разтегне интервала на консултациите, с цел да може да бъде признат Бюджет 2023 и да се одобряват законите, " неналичието на които отделят България от една доста солидна сума, която тъкмо сега доста ни би трябвало ".

Андрей Райчев дефинира политиката на Политическа партия като учебникарска и те изпускат благоприятни условия.

ГЕРБ, съгласно него, имат една цел - да излязат от изолираност - напреднали са по този път, само че не са още легитимирани в това качество:

" Искат да чуят една имитация: " Пито - платено ". " Пито " е казано, само че " платено " може да го каже единствено Христо Иванов ".

" Движение за права и свободи беше типичен центрист и имаха превъзходен разговор и вляво и вдясно. Движение за права и свободи по-дълго от Българска социалистическа партия е било във властта, само че това желае две отворени порти. Като ти се затвори дясната врата и ти се каже, че през нея не можеш да минеш в никакъв случай, ти си избутан ", уточни социологът.

Според Андрей Райчев една от дилемите на ГЕРБ е съдружниците ни по НАТО да се убедят, че без ГЕРБ не може и с тях би трябвало да се работи:

" Това с оръжието за Украйна не е коалиция, а натягане.... Типовият покровител и деятел на ГЕРБ изобщо не е някакъв почитател на Зеленски (президентът на Украйна - б.р.), за разлика от десните. Това е проява, която ще гледаме. Ще има надцакване кой е по-предан съдружник. То е тъй като им би трябвало нашите съдружници да натискат за евро-атлантическо държавно управление ".

По думите му президентът Радев показва всеобщата позиция на българите по въпроса за Украйна:

" Тя е умерена позиция на преданост, само че без кой знае каква интензивност ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР