Забравете за нискомаслените храни, широко рекламирани от производителите им като

...
Забравете за нискомаслените храни, широко рекламирани от производителите им като
Коментари Харесай

Забравете за нискомаслените храни – от тях се пълнее

Забравете за нискомаслените храни, необятно рекламирани от производителите им като „ здравословни “ и подобаващи за интензивно спортуващи хора. Това е съвет, който 38-годишният австралийски артист Деймън Гамо ви дава с удоволствие след извършен от него опит.

В продължение на два месеца Гамо се опитвал да употребява само и единствено храни, които били необятно рекламирани като здравословни и подобаващи за хора, интензивно занимаващи се със спорт.

Той изключил от менюто си всички тези нездравословни, само че извънредно вкусни сладкиши, шоколади и сладоледи.

Какво било учудването му, когато два месеца след началото на опита той освен че не бил в по-добра форма, само че даже се сдобил с редица здравословни проблеми от сякаш здравословните храни.

 Черен дроб

След продължителната консумация на нискомаслени артикули Деймън се сдобил с няколко непотребни кг, висока кръвна захар на границата на диабет и извънредно омазняване на черния дроб.

Оказало се, че необятно рекламираните като здравословни нискокалорични храни надалеч не са потребни за организма. Те били тъпкани с добавки и много захар.

Така артистът на процедура поемал по 30-40 чаени лъжици захар на ден без изобщо да си дава сметка за това.

Още повече - той не консумирал нищо, което до може да се отнесе към обичайните типове сладко – подсладени безалкохолни питиета, сладоледи, бисквити, шоколади и др.

Дневното му меню включвало единствено артикули, които били рекламирани като здравословни, и които грижовните родители постоянно давали на децата си – нискомаслено кисело мляко, спортни питиета, блокчета мюсли, разнообразни типове зърнени храни.

 Енергийни Напитки

Повишената дневна консумация на захар изумително бързо довела до утежняване на здравословното му положение и до омазняването на черния му дроб.

Но това не бил единственият му проблем. Оказало се, че постоянната консумация на храни, съдържащи прекалено много захар, причинявала внезапни положения в настроението му.

Той станал много раздразним, настроенията му непрекъснато се менели и като за похлупак изпитвал компликации със запаметяването.

Целият опит на Деймън Гамо е сниман на филм, който носи името - The Sugar Film, за него е написана и книга.

След края на опита с така наречен здравословни храни артистът възвърнал положителната си форма. От позицията на препатил той приканва производителите да поставят по-честни и описателни етикети на продуктите, които оферират.

Гамо се обръща и към потребителите с апел да внимават доста какво купуват и да се осведомят за всичка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР