За засилена регистрация на “изборни туристи съобщи кметът на Китен.

...
За засилена регистрация на “изборни туристи съобщи кметът на Китен.
Коментари Харесай

Сезонът за изборни туристи е открит. В Китен

За засилена регистрация на “изборни туристи ” заяви кметът на Китен. Напливът от искащи да получат адресна регистрация бил в пъти повече от предходни години и съгласно жителите на Китен ползата към черноморския град е обвързван с идните локални избори, оповестява Нова телевизия.

Още в края на предходната седмица кметът на Китен забелязала напора от хора, които желаят адресна регистрация.

„ Идват хора, които са непознати, не живеят в и се записват по сегашен адрес в Китен ”, разяснява Дора Павлова, деловодител кметство Китен.

В администрацията на общината създали информация за няколко години обратно. Обикновено през април идвали по 1 до 3–ма новорегистрирани. Тази година броят им към този момент е 26 индивида.

„ Говоря за хора, които нямат безусловно никаква връзка с нашето обитаемо място ”, изясни Катя Вълчева, кмет на града.

И тя споделя, по какъв начин преди няколко дни е отказана адресна регистрация на двама поданици на Чирпан поради липса на документи от собственичката на парцела. От кметството им изпратили мнение по формален път-в Чирпан.

„ И в понеделник те идват, декларират. Във вторник аз им връщам отвод, в сряда те го получават персонално, всеки един от тях, забележете в Чирпан. Нали сякаш се записват тука, ще живеят тука. Защо си получават два дни по-късно документи и писма там, в Чирпан. Това обаче не пречи на същата тази наша съгражданка след два дни да докара други двама индивида ”, добавя градоначалникът.

А локалните не имат вяра, защото туристическият сезон ще стартира най-рано след два месеца и по тази причина недоволстват.

„ Еми те идват непрекъснато, непрекъснато идват, с БМВ-та, с не знам какво. Това е, външни хора ще ни дефинират ориста на Китен. Аз съм срещу това нещо, но никой.. законът разрешава ”, споделя Милен Лалов, гражданин на морския град.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР