За второ поредно намаление на леглата за лечение на пациенти

...
За второ поредно намаление на леглата за лечение на пациенти
Коментари Харесай

С още 12 броя намалиха леглата за коронавирусно лечение в Русе

За второ следващо понижение на леглата за лекуване на пациенти с ковид-инфекция в Русенско за по-малко от седмица оповестиха от регионална администрация

Днес леглата за хора с коронавирусна зараза бяха понижени с дванайсет. Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и и.д. шеф на Регионалната здравна ревизия доктор Искра Генева. Досега те бяха 378, от които 62 интензивни.

Промяната е направена още веднъж в потенциала на Университетска болница „ Медика-Русе “. Там леглата за лекуване за пациенти, страдащи от Ковид-19, бяха 82, от които 42 реанимационни. От през днешния ден реанимационните кревати биват понижени със шест и стават 36. По-малко ще бъдат и леглата за пациенти, които нямат потребност от интензивно лекуване. От 40 те стават 34 в лечебното заведение. Въпреки това УМБАЛ „ Медика-Русе “ остава болничното заведение с максимален реанимационен потенциал за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза в района и водещ в страната. Без смяна остава обстановката в останалите лечебни заведения.

Най-много кревати за умерено тежки случаи, т.е. за хора, които към момента нямат потребност от прекосяване на командно дишане, има в Университетска болница „ Канев “ – 161. Реанимационните кревати за пациенти с коронавирусна зараза в най-голямото лечебно заведение в района остават 24, като четири от тях са предопределени за деца. Болницата в Бяла „ Юлия Вревска “ разполага с 40 кревати. В Тубдиспансера в Русе леглата са 45, а в обособена постройка на Комплексния онкологичен център местата за настаняване на заболели от Ковид-19 са 30.

Така на процедура се оказва, че общият брой на леглата за лекуване на пациенти с ковид в Русенско са 366, от които 56 са интензивните. Оказва се, че в границите на последната седмица леглата са понижени с общо 22. Целта на намаляването на леглата е да се подсигурява навреме лекуване на пациенти с други болести, защото през последните седмици се следи спад в броя на заболелите. По последни данни заболеваемостта на двуседмична база продължава да понижава и към днешна дата индикаторът регистрира 834 души на 100 000 население. Въпреки това лечебните заведения в района са в подготвеност във всеки един миг да усилят още веднъж броя на леглата за хора, болни от коронавирусна зараза.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР