За втори път американската космическа агенция НАСА отложи старта на

...
За втори път американската космическа агенция НАСА отложи старта на
Коментари Харесай

Мисията до Луната Артемида се отлага за неопределено време

За повторно американската галактическа организация НАСА отсрочи старта на новата си свръжтежка ракета SLS и нейната капсула " Орион ", този път поради приключване на суперохладено течно водородно гориво.
Тестовият полет в този момент се отсрочва за няколко седмици, а евентуално и месеци. Ръководителите на задача " Артемида 1 " взеха решение да върнат 98-метровия галактически транспортен съд назад в хангара за спомагателни поправки и актуализации на системата.
При първото отсрочване на полета на 29 август имаше приключване на гориво и развален термосензор на мотор.

 
Въпреки че през днешния ден нямахме старта, който искахме, аз съм горделив с работата на всички от екипа. Помислете за предходните галактически полети. Совалката беше връщана назад в постройката за сглобяване 20 пъти. Няма да стартираме, до момента в който не преценим по кое време е верният миг. Гледам на отлагането като част от галактическата ни стратегия, само че за нас сигурността е над всичко.
Бил Нелсън, админ на НАСА 

Мисия " Артемида 1 " включва тестов полет без астронавти на борда. Това трябваше да бъде първи полет за ракетата, разработвана повече от десетилетие като най-мощната в света до момента. Целта на " Артемида 1 " е да сложи началото на американската стратегия за завръщане на Луната, да откри трайно наличие на нея и да я употребява като трамплин за бъдещи задачи до Марс.

НАСА се надява да изпрати четирима астронавти в орбита към естествения сателит на Земята през 2024 г и най-рано през 2025-та екипаж да кацне на повърхността ѝ.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР