За втора поредна сутрин София осъмна без блокирани кръстовища като

...
За втора поредна сутрин София осъмна без блокирани кръстовища като
Коментари Харесай

Втора поредна сутрин в София няма блокади

За втора поредна заран София осъмна без блокирани кръстовища като част от продължаващите към този момент близо два месеца антиправителствени митинги. След като предходната нощ палатковите лагери на Орлов мост, пред Софийския университет и при Ларгото бяха разтурени от полицията, тази нощ.

Такъв ангажимент беше стихотворец нощес от водачите на многохилядното шествие, което за следващ път окупира Орлов мост и алегорично разпъна две палатки на бул. " Цар Освободител ". Около среднощ част от протестиращите още веднъж започнаха да строят ограда с подръчни средства, като докараха няколко улични контейнера за отпадък. Към 3:00 ч. обаче всичко беше разчистено от самите участници в демонстрацията и автомобилното трасе беше освободено.

Тази заран придвижването по Орлов мост е изцяло умерено. Автобусите, тролеите и колите се движат обикновено, регионът на Ректората също е свободен за прекосяване, няма палатки, предава Българска национална телевизия. Заявките на протестиращите са още веднъж да блокират кръстовища, само че по кое време и къде ще се случи, не се знае.

Иначе вчерашният 57-и следващ ден на митинги с претенции за оставки на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев мина без произшествия. Недоволните от ръководството блокираха за малко придвижването при Ларгото и след това се насочиха на обичайното шествие към Орлов мост.

Протестиращите упрекнаха за ексцесиите в сряда премиера Борисов и се заканиха да възстановят палатковите лагери на основни кръстовища в столицата. По пътя освиркаха на няколко пъти охраняващите ги служители на реда.



 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР