За втора година подред няма да се проведе известният по

...
За втора година подред няма да се проведе известният по
Коментари Харесай

Испания отново отмени надпреварата с бикове

За втора година поред няма да се организира известният по целия свят фестивал в Памплона. Новината заяви кметът на града Енрике Мая след среща със здравните управляващи.

Навара е един от самостоятелните райони с най-висока периодичност на случаи на Covid-19 - 432 на 100 хиляди поданици. Според кмета на Памплона " степента на имунизация е по-бавна от очакваното”. Поради това, че за организацията на фестивала изисква дълга подготовка, Енрике Мая е взел " мъчителното решение " да забрани и тазгодишното осъществяване на " Сан Фермин ".

" Никога не съм мислила, че това може да се случи в две поредни години ", сподели и районният министър председател Мария Чивите.

Празникът води началото си от Средновековието и носи името на сина на тогавашния държател на Памплона, разгласен след това за светец и патрон на града. От 1590 година се организира през юли месец. В продължение на 9 дни (6.07 – 14.07) улиците на града се изпълват с над 1 600 000 туристи, които желаят да видят или да вземат участие в конкуренцията с бикове. Една от традициите е носенето на алено шалче и бели облекла, а другата е да докоснеш опашката на бика, което ти подсигурява цяла година здраве и шанс.

През годините във фестивала са взели участие и доста известни персони като Ърнест Хемингуей, Орсън Уелс и Ава Гарднър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР