Докато Израел опустошава Газа, Египет до голяма степен трябваше да

...
Докато Израел опустошава Газа, Египет до голяма степен трябваше да
Коментари Харесай

Защо Египет подкрепи делото за геноцид на Южна Африка срещу Израел в ICJ

Докато Израел опустошава Газа, Египет значително трябваше да следи с възходяща угриженост по отношение на събитията по границата си.

Неговата граница с палестинския анклав е маршрут за влизане на помощ и излизане на хора, само че Израел имаше крайната дума за достъпа до границата, даже и да нямаше физическо наличие там до предходната седмица.

И точно този ход – да се изпратят израелски войски на граничния пункт Рафа – съгласно специалистите е затвърдил убеждението на Египет, че Израел не приема съществено опасенията си за сигурността и политиката си и вместо това ги „ демонстрира пренебрежение “.

Египет към този момент предприе свои лични стъпки – на 12 май египетското министерство на външните работи удостовери, че Египет се е включил към делото за геноцид против Израел в Международния съд на Южна Африка.

„ Значението на този ход е, че той изпраща сигнал, че Египет не е удовлетворен от това, което се случва в Газа и по какъв начин се държи Израел “, сподели Нанси Окайл, специалист по Египет и прези...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР