За всичко е виновен Теодор Параскевакос! Кой е той ли?

...
За всичко е виновен Теодор Параскевакос! Кой е той ли?
Коментари Харесай

Корупция от флашки не се плаши

За всичко е отговорен Теодор Параскевакос!

Кой е той ли? Американец от гръцки генезис, който през 1974 година получава патент за „ уред за генериране и предаване на цифрова информация. “ Или, по-просто казано, това е изобретателят на актуалния смарт телефон – устройството, снабдяващо елементарния телефон с задоволително памет, с цел да има операционна система и приложения защо ли не. Някои от тези приложения изключително ужасяват ръководещите – нашите и по света. Това са приложенията за записване на диалози – освен по телефона, а и при срещи лице в лице. Заради Теодор Параскевакос от време на време в България избухват кавги, които демонстрират какъв брой безпомощни са и ръководещи, и съпротива, и какъв брой прогнила от корупция е държавната система.

Скандалът с министъра на културата Боил Банов не е първият, нито ще е последният, който демонстрира това. Защото планове като Ларгото има бол, а „ нашите “ компании постоянно ще имат потребност от едно рамо, с цел да спестят едни пари, които в следствие ще разпределят по веригата.

Какво демонстрира изнесеното до момента?

Във властта има хора, които записват всяка своя среща и употребяват записите за изнудване. И те не са мигновено уволнени, а просто пратени в друго министерство.

Във властта има хора, които намерено работят в комбина с частни компании за печелене на планове, злоупотребявайки с власт и информация. Но те не са предадени на прокуратурата, а преместени на друга хранилка. Очевидно е, че схемите са универсални и могат да се ползват във всяко ведомство.

Във властта има министри, които позволяват години наред сходни порочни практики да се вихрят под носа им. И не се задействат, даже когато персонално се окажат жертва на изнудване. Чакат някой да извади флашка, с цел да се показват за „ мъченици “.

Във властта има служители, които постоянно одобряват без забележки обектите, финансирани от държавния или от европейския бюджет, макар че са с очевидни недостатъци. Затова свадите са в обилие, а осъдени за некадърна работа компании съвсем няма. Защото виновните лица безконтролно и навреме са „ застраховали “ нехайните реализатори против всевъзможни наказания. Това им разрешава да имитират активност при публично неодобрение, демонстративно пращайки някакви папки в прокуратурата. Накрая съдът излиза отговорен за всичко – като оправдае нечие безхаберие, което е добре подплатено с документи.

В България при всеки подобен скандал борбата се придвижва на политическа почва. Започва замерване с обвинявания, къде основателни, къде – не. Вадят се флашки – къде същински, къде манипулирани. Понякога може и оставки да се изискат, подадат и одобряват. Но порочните практики не се пипат. Защото са комфортни на всички. Днес едни са на хранилката, на следващия ден – други.

Какво тук значи някаква си персона? Нали има едни „ простаци “, дето ще платят за всичко. Понякога единствено с налозите си, от време на време – с живота си. Докато всичко това не се промени, няма да станем естествена страна. И няма да има никакво значение кой е на власт и кой – в съпротива.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР