За улеснение на очаквания интензивен трафик в края на трите

...
За улеснение на очаквания интензивен трафик в края на трите
Коментари Харесай

Възстановява се движението по Южната дъга в участъка между Младост и автомагистрала Тракия

За облекчение на упования натоварен трафик в края на трите почивни от през днешния ден се възвръща придвижването по Южната дъга на Софийския околовръстен път в реконструиращия се 6-километров сектор сред ж.к. “Младост” и автомагистрала “Тракия”, оповестиха от организация "Пътна инфраструктура ". Преминаването ще се реализира в двете посоки в платното, в което не се правят строителни действия, и ще се контролира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен. Необходимо е водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост и да съблюдават прецизно поставената сигнализация.

Реконструкцията на 6-километровото трасе започва през октомври предходната година. Отсечката сред ж.к. “Младост” и кв. “Горубляне” беше затворена на 14 юни тази година за разрушение на остарелия надлез при 40-ти км и построяването на нов.

Срокът за довеждане докрай на реконструкцията и разширението на 6-километровия сектор е пролетта на 2021 година. Двулентовият път ще бъде с две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, две местни платна и тротоари.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма” и „ Тракия”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142.7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР