За участие на украинските въоръжени сили за атаки срещу Белгородска

...
За участие на украинските въоръжени сили за атаки срещу Белгородска
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Няма как Украйна да е използвала средства от военната помощ от България при Белгород

За присъединяване на украинските въоръжени сили за офанзиви против Белгородска област има изказвания само от съветска страна, уточни той.

 

По думите му тези изказвания „ би трябвало да се слагат под основателно подозрение, изключително като се регистрира масираното потребление на дезинформация и подправени вести от подправени медии и публични източници “. Официални източници от украинска страна удостоверяват, че украински военни не са взели участие в Белгород, като се отбелязва, че съветските доброволци, които се опълчват на експанзията на Кремъл, работят независимо, а украинската страна единствено следи процеса, сподели Тагарев.

 

Той означи, че според подписаното съглашение сред България и Украйна за военна помощ през декември м.г., Украйна се задължава да употребява военното съоръжение по отношение на устава на Организация на обединените нации, интернационалното право в региона на правата на индивида и интернационалното филантропично право, единствено за задачите, разказани в Европейския механизъм за поддръжка на мира и другите относими актове на Европейски Съюз.

 

По думите му българската страна не носи отговорност за предоставеното имущество. 

 

България е солидарна с Украйна и поддържа законните ѝ старания да се опълчва на Руската експанзия и да възвърне своята териториална целокупност, акцентира Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че страната ни взе участие и способства съразмерно споделените съюзни старания по линия на контактната група на НАТО, Европейски Съюз, както и на контактната група за даване на помощ за Украйна. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР