За трети пореден път в рамките на последната година и

...
За трети пореден път в рамките на последната година и
Коментари Харесай

Финансовото министерство ще е с трети нов правилник за година

За трети следващ път в границите на последната година и половина държавното управление ще приема основни промени в устройствения устав на финансовото министерство. Това по обичаи е една консервативна администрация, само че в този момент се оказва, че в нея непрекъснато се постановат промени, и то не просто козметични. Предпоследните промени в правилника - на четворната коалиция, не влязоха в действие и бяха анулирани от служебния кабинет, не е ясно какъв брой ще оцелеят и новите препоръчани редакции.

Последният вид на промени в правилника на министерството са оповестени за публично разискване на уеб страницата, като наред с измененията в МФ ще има промени и в правилниците на Министерски съвет, организация " Митници ", АДФИ, АОП. В част от правилниците промените са основно в числеността на личния състав. Подобни преструктурирания се вършат нормално за освобождение на съответни чиновници.

Във финансовото министерство също ще има промени в числеността, като общата численост понижава с 6 щата от 574 на 568 души поради прекачване на 6 бройки към администрацията на Министерския съвет. Към Министерски съвет се мести координацията на всички стратегически документи и политики на държавното управление, като съгласно претекстовете това ще усъвършенства съгласуването и работа по осъществяването. Правят се разбърквания и по доста от дирекциите – бюджет, човешки запаси, регулация на финансовите пазари, централизирано възлагане на публични поръчки и други Дирекция " Бюджет "  няма да се занимава с образования, като тази активност се поема от човешки запаси. Подготовката на публични поръчки за потребностите на МФ няма да се прави от Централния орган за покупки за потребността на администрацията, а от дирекция " Финанси и ръководство на собствеността ".

Извън разбъркването на функционалности с измененията ще се регламентират по-добре отговорностите на обособени звена, настояват вносителите. С правилника се дефинират по-ясно отговорностите на дирекция " Данъчна политика "  по предоставяне на инструкции за използване на законодателството по искане на обществени органи, прецизира се категорично, че точно тази дирекция готви планове на нормативни документи в региона на хазарта и други С измененията в правилника се уреждат по-добре и отговорностите по осъществяването на Националния проект за възобновяване и резистентност.

ДРУГИ ПРОМЕНИ

В Агенция " Митници "  се закрива Национален образователен център, като активността ще се поеме от " Управление на човешките запаси ". Общата бройка на личния състав се понижава с 2 бройки – от 3362 на 3360. Намалението идва от отрязването на 2 бройки в Централно митническо ръководство. И тук се вършат доста разбърквания на бройки по дирекциите, които не въздействат в допълнение на крайната бройка. В Агенцията за държавна финансова ревизия числеността се подвига с 6 бройки – от 193 на 199 щата, за сметка на закрития народен компенсационен жилищен фонд, като аргументът са повишеният брой инспекции и работа, която се чака от организацията. Числеността на АОП се усилва от 85 на 87 души.

Предвидено е постановлението да влезе в действие от 1 ноември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР