За трета поредна година и общо за седми път Банско

...
За трета поредна година и общо за седми път Банско
Коментари Харесай

Банско влезе в календара за Световната купа по ски през 2021 г.

За трета поредна година и общо за седми път Банско ще одобри стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Това стана ясно след извършена видео конференция на интернационалната федерация (FIS), на която беше конкретизиран календарът за сезон 2020/21.

За разлика от миналия сезон, когато в пиринския курорт се организираха две спускания и супер-Г при дамите, през идната акция у нас ще се състоят два старта при мъжете. На 27 и 28 февруари 2021 година под връх Тодорка би трябвало да има алпийска композиция и великански слалом.

Добрата вест, обвързвана с семейството е на България, е, че в този уикенд няма да има редом провеждащи се стартове при дамите, които вероятно да лишават част от аудиторията. Така се получи през тази година, когато по време на надпреварите за дами в Банско се организираха и стартовете за мъже в Кицбюел (Ав).

Освен на Световната купа, следващата година България ще семейства и на международното състезание по алпийски ски за младежи и девойки до 20 година То също ще бъде проведено в Банско, само че съответните дати ще бъдат конкретизирани в допълнение.

Курортът в Пирин за първи път одобри елита на алпийските ски през 2009 година с три старта при дамите, а през 2011 година и мъжете дебютираха на българската писта. През 2012 година и двата пола имаха стартове у нас, след което Банско имаше семейства още през 2015, 2019 и 2020 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР