За трагичен инцидент на летище София съобщават медии и официалната

...
За трагичен инцидент на летище София съобщават медии и официалната
Коментари Харесай

Трагична смърт на пътник на Терминал 2. Има ли виновни?

За драматичен случай на летище София оповестяват медии и формалната организация Българска телеграфна агенция тази заран. Мъж е умрял малко откакто е слязъл от самолета, с който е пътувал.

Свидетелка на случая заяви пред бТВ, че за жалост на летището не е имало дефибрилатор, с цел да бъде избавен умиращият.
-->
Починалият е 64-годишен мъж от Кипър. От Спешна помощ оповестяват, че идват на място 9 минути откакто е получен сигналът. Реанимационните дейности не престават над 50 минути.

„ В неделя вечерта кацнахме към 00:30 часа, когато чакахме за багаж, което лиши най-малко 45-50 минути, брачният партньор ми видя, че един мъж лежи на земята. Един от пасажерите му правеше сърдечен масаж. Имаше двама индивида личен състав от летището. Имаше доста хора, беше ужасно горещо, климатиците не работеха, всички се оплакваха. Нямаше дефибрилатор. Едната дама, която беше до него държеше банка, нещо му вливаха. Линейката пристигна по някое време и те помолиха да се постави заслон “, сподели Елица Бейска, свидетел на случая.

Тя акцентира, че хората са били възмутени и са се скарали с Гранична полиция, че е доста топло. „ Имаше един испанец до мен, който сподели - това, в случай че беше Испания до момента колата за спешна помощ щеше да е пристигнала и нямаше да се стигне дотук “, добави Бейска.

От летище София прецизираха, че разполагат с 24-часов медицински екип, който е съответния случай се е отзовал незабавно. При идване на място той е открил, че пасажерът не е имал сърдечна активност, прибавиха те. От аеропорта прецизираха, че разполагат с три дефибрилатора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР