За тези, които са инвестирали в качествени часовници, има сериозен

...
За тези, които са инвестирали в качествени часовници, има сериозен
Коментари Харесай

Как да предпазим часовника си по-дълго?

За тези, които са вложили в качествени часовници, има сериозен тласък да поддържат новата облага в чудесно положение. Защитата на вашия часовник е от значително значение за ефикасната работа и дълъг живот на всеки часовник. Сигурността на обичания ви часовник е просто въпрос на постоянно осъзнаване и постоянна поддръжка. Часовникарите от ни поучават да съблюдаваме следните правила, с цел да радваме на часовника си дълги години:

1. Носете гривните си на другата си китка

Бижутата имат капацитет да надраскат корпуса или стъклото на вашия часовник. Ако решите да комбинирате украшение с часовника, то биха били допустими единствено гривни от плат или тънка кожа. Избягвайте носенето на железна гривна на същата китка с часовника. Силиконови и плетени гривни също не са нездравословни. Ако имате ръкавели по ризите и саката, внимавайте да не надраскат стъклото на часовника.

2. Пазете го от рискови температури

По-конкретно не по-топло от 50 ° C и не по-студено от -12 градуса. Силната топлота или студът могат да повлияят на смазките в механиката на часовника. Температурата не би трябвало да е рискова, с цел да бъде нездравословна. Например забележителната топлота, генерирана от топъл душ дружно с влагата, основават рискова среда за часовника. Също по този начин е допустимо при внезапна смяна в температурата да се появи конденз под предното стъкло - тогава е неотложно часовникът да се обслужи и херметизира в оторизиран сервиз.

3. Свалете го при висока интензивност

Ако ще спортувате или ще се катерите, свалете часовника си, с цел да избегнете повреди. Докато множеството часовници могат да поемат леки удари, прекомерно многото ще доведат до съществени вреди. Ето за какво постоянно би трябвало да избягвате изпускането на часовника. Механиката вътре в него и индексите/стрелките по циферблата могат да бъдат развалени. При изпускане на часовника от високо разстояние или внезапен удар в стена, има опция да се откачат стрелките или показателите. Ударите са изключително нездравословни за механичните часовници, които се задвижват от над 180 взаимосвързани съставния елемент.

Друга опция е да закупите на ниска цена часовник, с който няма да имате нищо срещу да се изцапате или надраскате. Има и по-скъпи варианти, предопределени за изхабяване, в случай че не можете да избегнете като цяло рисковите действия. Например Casio G-SHOCK е добър часовник, резистентен при рискови събития.



4. Почиствайте часовника от време на време

С помощта на мека забрадка и сапунена вода би трябвало най-малко един път месечно да почистите часовника си. Ако има замърсявания, сложни за унищожаване, можете да употребявате остаряла четка за зъби. Проверете дали вашият часовник е водоустойчив, преди да извършите измиване и изплакване на корпуса.

Виж още:

5. Свалете го, когато се парфюмирате или дезинфекцирате

Козметичните препарати и кремове също вредят. Въпреки че са безвредни за човешкото тяло, някои химикали в козметиката могат да вредят на уплътненията за водоустойчивост на часовника. Парфюмите и ацетона мога да провокират смяна в цвета на корпуса или напукване на кожената каишка заради изсушаване. За поддръжка на кожената каишка може да ползвате специфични кремове за предпазване на кожа. Не влизайте с часовника си в банята за къпане. По предписание часовникът да е последното нещо, което би трябвало да сложите, когато се обличате.

6. Пазете часовника си от магнитни полета .

Обикновено магнити се намират в тв приемници или преносими компютри, по тази причина пазете часовника си надалеч от постоянно срещаните електромагнитни устройства. Никога не оставяйте часовника си върху вашия преносим компютър или телефон/таблет. Магнитите могат да повлияят неподходящо на работата на металните съставни елементи в часовника, което от своя страна ще повлияе на неговата акуратност. Това не се отнася за цифровите часовници или други часовници, които нямат механика на зъбните колела. Ако е неизбежно, потърсете " антимагнитни " часовници, които включват технология за попречване на вреди от магнитни полета.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР