За технологичния гигант Епъл, известен с настояването, че уважава личната

...
За технологичния гигант Епъл, известен с настояването, че уважава личната
Коментари Харесай

"Епъл" също слуша лични разговори на потребители, пише "Ел паис"

За софтуерния колос " Епъл ", прочут с настояването, че почита персоналната цялост на потребителите, в Испания работят хора, които прослушват дейностите им (включително лични), с цел да подобрят работата на виртуалния асистент " Сири ".

Това твърди испанският в. " Ел паис ", съгласно който става дума за частни диалози на няколко езика, измежду тях френски, немски, испански и португалски. Публикацията се появява, откакто " Амазон " удостовери, че в компанията има сходна процедура с " Алекса ".

" Епъл " твърди в политиката си за цялост, че потребителите биват известени всякога когато техни данни се събират. Слушащите диалози на консуматори в същото време не работят непосредствено за самата компания.

" Слушах по какъв начин вършат секс "

Компаниите, осъществяващи тази работа за " Епъл ", настояват, че записите в никакъв миг не се свързват с съответни консуматори, само че се прослушват, с цел да се подобрят качествата за схващане на машината, в това число на акценти и разнообразни способи на говорене, изясняват за " Ел паис " източници от компанията. В някои случаи се проучва единствено качеството на аудиозаписа или пък дали има фонови диалози, до момента в който потребителят насочва запитването си към " Сири ".

Наетите (служители на друга компания) имат достъп до " записи от всевъзможен вид, търсения или естествени молби до " Сири " и доста ужасни неща ", споделят хора, правили такава активност. Проблемът е, че тези записи надвишават надалеч поръчки за търсене - разполагаем са и интимни диалози поради неточности в системата за активиране на микрофоните.

" Два пъти даже слушах хора, които вършат секс. Понякога записът стартира инцидентно и те не схващат ", спомнят си някогашни чиновници, чиято идентичност не се загатва. Твърдят, че не са работили " на парче ", а против месечна заплата - един от интервюираните споделя, че е получавал 1100 евро бруто за 30 часа работа на седмица. Имат обаче седмична цел - 4500 записа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР