За тази цел САЩ ще активизират взаимодействието си с много

...
За тази цел САЩ ще активизират взаимодействието си с много
Коментари Харесай

САЩ ще реагират на иранската агресия

За тази цел Съединени американски щати ще засилват взаимоотношението си с доста страни в региона.

Съединените щати считат да призоват интернационалната общественост да се сплоти за оказване на напън върху елитните ирански въоръжени сили, Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война.

Това се споделя в изказване на Белия дом, съдържащо съществени положения от новата тактика на президента Доналд Тръмп по отношение на Иран и съглашението за иранската нуклеарна стратегия, което се чака той да огласи през днешния ден.

Споразумението сред Техеран и огромните сили има за цел да подсигурява мирния темперамент на иранската нуклеарна стратегия в подмяна на последователно анулиране на глобите.

Новата тактика ще включва три основни цели: поправяне на нуклеарното съглашение, тъй че за Иран да стане по-трудно да създава оръжие, обезвреждане на програмата му за балистични ракети и противопоставяне на иранските действия, които съгласно Вашингтон способстват за неустойчивостта в Близкия изток, показват Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

"Време е целият свят да се причисли към нас в настояването държавното управление на Иран да престане се стреми към гибел и заличаване ", декларира Тръмп в публикуваното от Белия дом изказване.

Очаква се президентът да изложи тактиката си в 12,45 часа локално време (19,45 ч. българско).

Тръмп: Силни сме за такова едва съглашение

Доналд Тръмп и през вчерашния ден дефинира съглашението за иранската нуклеарна стратегия като доста едва.

"Това е най-лошото допустимо съглашение, ние не сме спечелили нищо ", съобщи Тръмп пред телевизия "Фокс нюз ", представено от Агенция Франс Прес.

"Сключили сме го от уязвимост, а имаме доста мощ ", добави президентът на Съединени американски щати. "Ще забележим какво ще стане скоро ", акцентира Тръмп.

Техеран: Идва безпорядък

Президентът на Иран Хасан Рохани съобщи, че в случай че Съединени американски щати правят отстъпка от нуклеарното съглашение, то това въобще няма да е неуспех за неговата страна, а ще е неуспех за другата страна.

Председателят на иранския парламент Али Лариджани съобщи, че дейностите на Съединени американски щати по иранското нуклеарно съглашение и тяхната политика на наказания против Иран и Русия могат да доведат до безпорядък в интернационалните връзки, съобщи ТАСС.

"Изглежда, че те са почнали някои дейности, които в последна сметка ще доведат до вълнения на интернационалната сцена ", съобщи Лариджани в Санкт Петербург, на среща с ръководителя на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин.

"Свидетелство за това са глобите, които вкараха против Иран и против Русия, както и ограниченията, които започнаха да вземат наскоро по отношение на нуклеарното съглашение с Иран ", добави той.

Телефонна совалка

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън е разискал през последните дни плануваното изказване на американския президент Доналд Тръмп по отношение на Иран с високопоставени представители на Англия, Китай, Франция и Русия - подписали съглашението с Иран, заяви представител на Държавния департамент.

"Бих ги описала като диалози за съвещания, чуване и разискване на цялостното показване на проекта, което президентът ще разгласи ", съобщи говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Тя заяви, че Тилърсън е разговарял с външните министри на Франция и Русия Жан-Ив Льо Дриан и Сергей Лавров. През последните дни държавният секретар на Съединени американски щати е разговарял и с английския си сътрудник Борис Джонсън, както и с Ян Цзечъ, член на Държавния съвет на Китай, отговарящ за външната политика на Пекин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР