За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да

...
За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да
Коментари Харесай

Свински филенца с левурда и каперси

За тази рецепта използвах свинско филе, само че вие можете да изберете прясно, свинско месо без доста лой. Вкусът на левурдата (дивия чесън) е мек и за разлика от остарелия не оставя доста кондензиран мирис в устата, нещо което на мен не ми подхожда, тъй като за моите вкусови рецептори, прекомерно претъпява останалите съставки. Но свят пъстър, в случай че обичате повече чесън, възползвайте се. По предпочитание заменете левурдата с свеж чесън.

250 грама гъби
4-5 свински филенца
3-4 листа левурда
(див чесън)
1 с.л каперси
5-6 листа див чесън
600 мл пасирани домати
черен млян пипер
риган, сол, зехтин
дафинов лист, захар,
бяло вино


Филето нарязах с дебелина към 3 см, с цел да остане по-сочно и мариновах с половин чаша бяло изсъхнало вино, черен пипер и риган, за към 30 минути. Подсуших ги с кухненска хартия и в тиган с малко зехтин подготвих филетата до златисто.

Гъбите нарязах и подготвих в лой, след което прибавих пасираните домати (продават се в кутия, а също и в шишета), прибавих един дафинов лист, черен пипер на усет, половин дафинов лист, захар, риган, сол, маринатата, в която киснах пържолите + половин чаша бяло вино. Варих на муден огън към 15-20 минути. В подобаващ съд изсипах соса, прибавих каперсите, и прибавих наситнен див чесън. Върху соса с гъбки, подредих филетата и запекох в авансово загрята (180 градуса) фурна за към 10 минути.



Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР