Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Строителството

...
Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Строителството
Коментари Харесай

Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка

Все още има незавършени процедури по проектирането на оборудването

Строителството на тунел под връх Шипка ще може да стартира след привършване на всички процедури, обвързани с планиране, разработване и одобрение на техническия план и издаване на позволение за градеж. Това декларира в отговор на служебния районен министър Виолета Коритарова по време на парламентарния надзор на въпрос от депутата Валери Митов от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Все още има незавършени процедури по проектирането на оборудването, които би трябвало да приключат, преди да се премине към строително-монтажните действия. Те са свързани с отстраняването на очевидна фактическа неточност на територията на службата по " Геодезия, картография и кадастър " - Габрово ", отбелязва министърът.

" В тази връзка изпълнителят е предложил няколко разновидността за смяна на плана, които водят до промени на подписания контракт от 8 юни 2022 година. Нужно е измененията да бъдат съгласувани от Агенция " Пътна инфраструктура " с Агенцията по публични поръчки ", отговори министърът. По думите й в допълнение е открита нужда от спомагателни отчуждителни процедури.

Срокът за самото осъществяване остава 1280 календарни дни.   

Министър Коритарова не се обвързва с посочването на съответни времеви периоди, нужни за проектирането, а оттова и с начало на строителството на тунела.

Източник: БТА
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР