Номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за

...
Номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за
Коментари Харесай

Теглят утре номерата на машините , които ще бъдат удостоверени за съответствие на вота 2 в 1

Номерата на машините за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство за идните на 9 юни избори за Европейски парламент и Народно заседание, ще бъдат изтеглени в Министерството на електронното ръководство на следващия ден от 10 часа, оповестиха от ведомството.

Публичното изтегляне ще се извърши в наличието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени да участват са и представители на Централната изборна комисия (ЦИК), на публичния съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно показаните партии.

По-рано този месец от ведомството оповестиха, че до края на април ще завърши актуализирането на методиката за засвидетелствуване на сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласоподаване с условията по член 213, алинея 3 от Изборния кодекс и условията на техническата спецификация.

ЦИК реши на локалния избор на 29 октомври предходната година гласуването да бъде единствено с хартиени бюлетини. Причината за това бе неналичието на решение от Министерството на електронното ръководство за удостоверяването на машините.

Съответствията на устройствата за машинно гласоподаване се удостоверяват с решение на МЕУ, Българския институт за стандартизация и Българският институт по метрология.
ТЕМА преди 2 часа 758 преди 3 часа 1751 преди 19 часа 5165
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР