За Тайланд това е най-важната туристическа дестинация и на най-популярния

...
За Тайланд това е най-важната туристическа дестинация и на най-популярния
Коментари Харесай

Ваксинират населението на цял остров

За Тайланд това е най-важната туристическа дестинация и на най-популярния остров в страната сега тече стратегия за всеобща имунизация на локалното население против COVID-19. Управата на остров Пукет има за цел да имунизира минимум 460 000 души - по-голямата част от популацията му - до 1 юли, когато имунизираните задгранични гости към този момент няма да са длъжни да се карантинират, съобщи организация БГНЕС.

Тъй като Пукет разполага със лично интернационално летище туристите ще могат да се разхождат свободно из острова, без да основават опасности за останалата част от популацията на Тайланд. „ Ако успеем да изградим имунитет измежду 80% от популацията на острова, можем да приемем задгранични туристи, които са били имунизирани, без да е нужна карантина “, съобщи заместник-губернаторът на Пукет Пияпонг Чоуонг пред Ройтерс.

Докато медицинските служащи, членовете на кабинета и възрастните хора са първите, които подлежат на имунизация, решението на Тайланд да даде приоритет на Пукет пред други елементи на страната акцентира централната роля на туризма за стопанската система. Похарчените от задгранични туристи средства съставляват 11-12% от Брутният вътрешен продукт преди пандемията, а секторът беше унищожен от вируса, губейки почти 1,45 милиона работни места от предходната година.

Само 6,7 милиона задгранични туристи са посетили Тайланд през 2020 година, изразходвайки към 11 милиарда $. За съпоставяне 40 милиона са посетили страната през 2019 година и са похарчили 61 милиарда $. Правителството желае да посрещне най-малко 100 000 туристи в Пукет през третото тримесечие на 2021 година Добрата вероятност е с напредването на имунизациите в международен мащаб да има скок в търсенето на туристически пакети през четвъртото тримесечие и че към 6,5 милиона гости ще похарчат 11 милиарда $ до края на годината. Очаква се в Пукет да се върнат първи туристите от Европа, Обединените арабски емирства и Съединени американски щати. Строгите 14-дневни карантинни условия за задгранични гости помогнаха на Тайланд да ограничи коронавирусните инфекции до към 29 100 случая и 95 смъртни случая, само че отблъсна множеството туристи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР