За такъв изключително важен въпрос, като възможност за начало на

...
За такъв изключително важен въпрос, като възможност за начало на
Коментари Харесай

Управляващите в Скопие към опозицията: Нямате елементарно чувство за държавност

За подобен извънредно значим въпрос, като опция за начало на договаряния на република Северна Македония с Европейски Съюз, който е от най-голям държавен и народен интерес, ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски демонстрира, че няма държавен потенциал или „ обикновено възприятие за държавност “, считат от ръководещата партия СДСМ, съобщи Българска телеграфна агенция.

В известие, след изказванията на Мицкоски, във връзка предлагането на френското председателство за преговорна рамка на страната от СДСМ настояват, че са дали обещание да се борят, с цел да запазят „ основните червени линии “, гласувани от Народното събрание в Северна Македония в разногласието с България и са изпълнили обещанието си.

„ В модифицираното предложение имаме чист македонски език и исторически въпроси отвън (преговорната) рамка. Всички подправени изказвания на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ потънаха. Оказа се, че държавното управление и министър-председателят Димитър Ковачевски поредно се придържат към държавните позиции във връзка с договарянията с България във всяко едно отношение и пазят националния интерес и македонската национална еднаквост. “, написа в известието.

От партията настояват, че поетото заричане, когато има предложение, „ което заслужава необятен съвещателен развой “, е изпълнено и моментът за съвещания е този.

„ Правителството преследва рационална дипломация и когато му пристигна времето, тя става обществено притежание. Всичко това е резултат от положителната тактика и ясно избрани позиции от премиера Ковачевски. В консултациите би трябвало да бъдем още по-мъдри, да приключим този развой, който е извънредно значим за бъдещето на страната и бъдещите генерации. “, пишат от ръководещата партия и приканват всички политически партии да се включат в консултациите и дружно да вземат решение дали да одобряват препоръчаната преговорна рамка.

По-рано през днешния ден, на конференция Мицкоски съобщи, че не познава „ модифицираното френско предложение “, само че до колкото има информация то съставлява единствено смяна на две думи от първичния документ, което е „ нокаут с продължаващо деяние “ за дипломацията на страната. Мицкоски прикани предлагането да бъде оповестено на страницата на държавното управление и още веднъж повтори, че с цената на поста му като ръководител на ВМРО-ДПМНЕ няма да допусне смяна на конституцията на страната, „ с цел да влязат в нея българските претенции “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР