За съжаление тази година станахме свидетели на какви ли не

...
За съжаление тази година станахме свидетели на какви ли не
Коментари Харесай

Разтвор от йод и сода ще спасят зеленчуците след ГРАДУШКА

За страдание тази година станахме очевидци на какви ли не климатични промени. Градинарите, които са вложили съвсем цялото си време в развъждането на зеленчуци, са съществено разтревожени дали тази година реколтата ще успее да оправдае труда и времето им.

След всички тези дъждове и градушки, които посрещнахме, към този момент не знаем на какво да се надяваме.
 Прогонете гъсениците с брашно. От тях няма да има и диря! Прогонете гъсениците с брашно. От тях няма да има и диря!
Отглеждането на зеленчуци в градината може да се трансформира в същинско предизвикателство за хората, които за пръв път се заемат с тази тр...

Някои градинари се отхвърлят да избавят градините, откакто ледени парчета са опустошили растенията им. Други обаче са безапелационни, че няма да се предадат и ще създадат и невъзможното да съживят зеленчуците, които с толкоз обич и внимание да отгледали.

Как да спасим зеленчуците, изумени от естествената буря?

Ако приказваме за домати, не се тревожете прекомерно доста. Те не са от най-капризните зеленчуци. Това, което се изисква от вас да извършите, е да оберете всичко прекършено и да го изхвърлите от градината си. След това прекопайте площта и напръскайте. Бъдете сигурни, че растението ще избие нови чепки. Можете обаче да добавите и няколко капки йод, които да го стабилизират и да му помогне да се възвърне за колкото се може по-кратко време.

Градинари поучават, че синият камък също е отлично средство за възкръсване на зеленчуците, изумени от градушка.
 Изгонете въшките от градината със сапун и люта вода. Ефектът в изумителен! Изгонете въшките от градината със сапун и люта вода. Ефектът в изумителен!
Отглеждането на растения в градината напълно не е толкоз лесна задача, колкото наподобява на пръв взор. Нужно е да имате не малко позна...

Тук обаче е нужно да се добави и малко сода бикарбонат. Ако има растения, които са засегнати прекомерно доста, те ще пожълтеят съвсем незабавно. Тях няма по какъв начин да ги спасите, само че пък можете да опазите останалите. Най-добре ги почистете и изхвърлете.

Природната буря ни настига тогава, когато минимум я чакаме. Няма по какъв начин авансово да сме готови, само че пък можем да се оправим даже откакто нанесе провали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР