За съжаление тази година не започва добре за разнообразието на

...
За съжаление тази година не започва добре за разнообразието на
Коментари Харесай

Величествен хищник изчезна от лицето на Земята, а причината сме ние - хората!

За страдание тази година не стартира добре за разнообразието на природата и в частност за един скотски тип. И значително ние, хората, имаме принос за това.

Преди няколко дни публично още един представител на фауната беше разгласен за липсващ: Става дума за източната дива котка, която в миналото е населявала териториите от Мичиган до Южна Каролина.

Големите котки, които на процедура в миналото можели да бъдат срещнати във всички щати на изток от поречието на река Мисисипи за жалост стават жертва на всеобщи изтребвания и лов от началото на предишния век.

Достигали над два метра и близо 65 кг и евентуално поради кожата си те са станали обект на ловци и трапери в продължение на десетилетия.
Мястото им в еко системата е било от изключителна значимост по отношение на популацията на елените в района, която към днешна дата е достигнала големи размери.

През 2015 година еколозите афишират, че от този скотски тип са останали толкоз малко представители, че на процедура е невероятно той да бъде възобновен.

Към днешна дата пумите към този момент не могат да бъдат срещнати в естествената си среда и от предходната седмица щатите, които са били дом на величествените хищници са почнали да ги афишират като липсващ тип.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР