За съжаление напливът от пациенти с Covid-19 и диагностицирани с

...
За съжаление напливът от пациенти с Covid-19 и диагностицирани с
Коментари Харесай

Д-р Цветомила Дудевска: Единствено ваксините ще ни спасят от смърт

" За страдание напорът от пациенти с Covid-19 и диагностицирани с пневмония е значителен - по-голям в сравнение с предполагахме, защото има и много васкинирани на територията на Ловешка област. За страдание напъните ни не престават в посока избавяне на човешки живот, а нас ни се искаше да намалее тази вълна и да се опитаме да се концентрираме върху други белодробни болести, които изискват нашето внимание, само че се надяваме да се оправим и с това предизвикателство ", сподели за БНР доктор Цветомила Дудевска, шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване по белодробни заболявания в Ловеч. 

Тя разяснява и ниския % на имунизирани в България.
" Аз не преставам да си задавам въпроса както и доста сътрудници какво кара българите да са толкоз недоверчиви - не мога да си отговоря на този въпрос и за какво обществените мрежи, които дават естрада на хора, които не са специалисти в тази област в по-голяма степен убеждават хората за изказвания, които не са потвърдени “, разяснява в изявление за „ Хоризонт “ доктор Цветомила Дудевска. 

 Специализираната болница за интензивно лекуване по белодробни заболявания в Ловеч Снимка: sbalbb-troyan.com

Според нея  само имунизациите избавят човешки живот.

" Ние нямаме и сега в болничното заведение приети в болница пациенти имунизирани от тежкоболните. От умрелите пациенти също нямаме имунизирани. Това би следвало да бъде задоволителен факт да убеди хората, че само имунизациите ще ги избави от гибел и тежка болест “.

По думите ѝ има отмалялост от всички лекари и медицински сестри, лаборанти:

" Умората не е единствено от работата, а от това да се опитаме да оказваме помощ във всеки един миг. Виждаме много обезверени хора,   обезверени, разтревожени хора . Това изтощава всички сътрудници ", добави лекарят.
Д-р Цветомила Дудевска също беше болна от Covid-19.
„ От една страна ми се желае да не си го припомням доста, въпреки това ми е  извънредно скъпо,  когато одобрявам пациенти и когато полагам старание за тях като доктор, тъй като обстоятелството, че съм оживяла ми дава прочувствената мощ да подкрепя  пациентите, които са приети в болница в нашата болница “.    
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР