За съжаление дори и най-добрите козменици не могат да решат

...
За съжаление дори и най-добрите козменици не могат да решат
Коментари Харесай

Имате акне – забравете тези храни

За страдание даже и най-хубавите козменици не могат да решат казуса с акнето. Хората с сходно кожно заболяване също би трябвало да помнят, че здравното хранене при акне би трябвало да бъде особено. Диетата против акне отхвърля несъразмерната приложимост на сладкиши. Но те също са разнообразни – да вземем за пример късчета плод с мед или кленов сироп към момента не са навредили на никого. Предлагаме ви някои хрумвания за артикули, които може да хапвате, с цел да не страдате от акне:

Не на сладкишите и бързата храна

Причините за акнето не се крият на повърхността, а вътре в тялото и постоянно те са директно или индиректно свързани със положението на стомашно-чревния тракт. Докато външните прояви са акне и пъпки.

На първо място, храненето при акне допуска прецизно отношение към продуктите, които покачват равнището на неприятния холестерол в организма или такива, провокиращи инфектиране и нараснала работа на мастните жлези. Такива има в лютите подправки, кетчупи, майонеза и сосове, тлъсти меса и пушени меса, пържени картофи и, несъмнено, сладкиши (с изключение на меда). В последна сметка изобилието от тези „ лакомства “ насища тялото с отрови, които то се пробва да отстрани – в това число през кожата, под формата на акне. Ето за какво, в допълнение към сладкишите и пушените меса, ще би трябвало да се кажете твърдо „ не “ на всевъзможни сладкиши и бързи храни.

Кафе и месо

Колкото и да е необичайно, само че запалените фенове на кафето рискуват да изгубят здравето и хубостта на кожата си. Факт е, че кафето подтиква производството на хормона кортизол в организма, който е виновен за напрежението. Повишените равнища на кортизол от своя страна са една от най-честите аргументи за акне. Тук също си коства да прибавим, че при акне е значимо освен вярното хранене с понижено наличие на кафе в диетата, само че и спокойствието. Това е по този начин, тъй като хората, които са склонни към чести промени в настроението, стрес или сезонна меланхолия, се отравят с кортизол по същия метод, както мощните фенове на кафето.

Прекомерната обич към млечните артикули, месото и ядките също може да аргументи появяването на акне – в този случай повода за акнето е обвързвана с високото наличие на протеини в тези артикули, които от своя страна подтикват производството на стероидни хормони (между другото, точно с помощта на този развой с нараснало протеиново хранене и постоянни силови тренировки, едно нежно момче може да се трансформира в „ Мистър Олимпия “). Но уви, подобен хормонален дисбаланс може да докара освен до придобиване на мечтаната мускулна маса, само че и до внезапно утежняване на положението на кожата, при което няма естествени маски против инфектиране на кожата, както и козметика и акне медикаменти, ще помогне.

Балансирано и здравословно хранене

Диетата за акне би трябвало да се състои основно от постно месо, риба, извара. За гарнитура за предпочитане са зърнените храни и зеленчуците на пара. И несъмнено плодовете! С изключение на тези, които могат да предизвикат алергии.

Преходът към по-здравословна естествена диета ще попълни нужните витамини и минерали в организма. Като профилактика на акнето, както и при лекуването на акне, би трябвало да се обърне особено внимание на фосфора, калия, калция, цинка, витамините А, С и група В. Фосфорът се намира в остатък в рибата, калция в сиренето и изварата, калий в зеле и доста сушени плодове (сушени кайсии, стафиди, сини сливи). Отлични снабдители на витамини са зеленчуците, плодовете и плодовете. Така, че една от питателните насоки за акне е да се употребяват тези храни всекидневно, което може да бъде здравословна опция на сладкиши, кифли и сандвичи с пушени салами. Придържайте се към по-здравословна диета и няма да има причина за акне.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР