За развилата се пандемия от коронавирус (COVID-19) е виновен Китай,

...
За развилата се пандемия от коронавирус (COVID-19) е виновен Китай,
Коментари Харесай

Може ли САЩ да застави Китай да плати на света загубите от COVID-19?

За развилата се пандемия от ковид (COVID-19) е отговорен Китай, разпространяващ лъжлива информация за новото заболяване, твърди Fox News.
Сега, когато понесените от света финансови загуби се пресмятат на десетки трилиони $, точно Пекин би трябвало да „ заплати сметката ”, разсъждава телевизионният водещ Тъкър Карлсон. Публицистът Гордън Чанг на собствен ред смята, че Съединени американски щати могат да санкционират Китай единствено в случай че съумеят да образуват интернационална коалиция.
Водещият Карлсон споделя: „ Вие прелестно знаете, че пандемията стартира в Китай. Има информация, че тя е произлязла инцидентно от една лаборатория в Ухан. Разбира се, в ранните стадии Китай лъгал за заболяването, твърдейки, че тя не се предава от човек на човек. Те лъгаха и какъв брой са инфектираните, какъв брой са умрелите. Заставиха СЗО да поддържа тази неистина. Заради всичко това светът разполагаше с неточна информация за уханския ковид, не беше квалифициран за него и голям брой хиляди хора починаха. Пандемията е директна виновност на Китай. ”
Битката на " огромните " или по какъв начин COVID-19 се трансформира в " биологично оръжие "
Според Тъкър Карлсон, всеки, който споделя противоположното, лъже или работи за „ ужасния режим ”. Сега светът ще понесе стопански вреди за десетки трилиони долари и, несъмнено, сметката би трябвало да я заплати Китай.
В директното телевизионно предаване Карлсон пита Гордън Чанг, създател на книгата „ Предстоящият провал на Китай ”, разполагат ли Съединени американски щати с метод да принуждават Китай да заплати всичко това?
Гордън Чанг: „ Разбира се, че има способи. Един от методите се крие във обстоятелството, че Китай има доста ликвидни активи по целия свят. Той да вземем за пример има облигации за повече от един трилион $ в евро, паунди, йени, швейцарски франкове и евентуално в канадски долари. И в случай че ние действаме взаимно с държавните управления на страните, които са емитирали тези валути, бихме могли да конфискуваме забележителна сума. ”
Пекин: Не използваме ковид, с цел да увеличим въздействието си по света
Според публициста, това няма да компенсира на света загубите, тъй като погубените животи просто няма по какъв начин да се компенсират. И даже от финансова позиция това не е задоволителна отплата за загубите от трилиони $. „ Ние би трябвало да създадем такова средство за застрашаване, че в бъдеще ръководителите на режими да не мислят, че отново могат да създадат безнаказано сходно нещо. ”
Карлсон продължава: „ Китай държи наши облигации за най един трилион $ като дългово обвързване. Защо сами не си опростим дълга в едностранен порядък? ”
Според Чанг, в отговор Китай ще подложи Съединени американски щати на жестока рецензия, заявявайки, че те не са виновен член на световната финансова система и даже ще се дадат мотив да унищожават господството на $. Обвиненията могат да бъдат избегнати единствено в случай че се работи взаимно с емитентите на другите значими валути. Тогава Китай ще остане без причини.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР