За разлика от лъва, човекът знае, че има утре. Тогава

...
За разлика от лъва, човекът знае, че има утре. Тогава
Коментари Харесай

Властовата невроза е една от основните болести на днешния човек ♥ Мадлен АЛГАФАРИ

„ За разлика от лъва, индивидът знае, че има на следващия ден. Тогава властта от средство се трансформира в цел. Тогава кокалът става средство за реализиране на безконечната власт. И няма стартиране. “

За заболяването на човешкия свят и неврозата, която никое друго живо създание не има, назаем от ФБ страницата на психотерапевта Мадлен Алгафари.

...

Колко доста неща се нуждаят от смяна в живота извън! Но какъв брой доста неща от вътрешната страна би трябвало да се трансформират преди този момент!

Едно от тях е освобождението от властовата невроза - една от главните заболявания на днешния човек, дружно с прочувствената чума. При животните също има принцип на властта. Това значи, че лъвът се наяжда, само че вика по-късно женските и дребните да ядат. Така е, тъй като той няма развита мозъчна кора и няма нереално усещане за време. Лъвът не знае, че има на следващия ден. Затова, когато стомахът му прати сигнал до мозъка, че се е наял, лъвът стопира да яде и вика останалите от прайда. Т.е. властта в животинската подчиненост е краткотрайна и е средство за стигане до кокала. 

При индивида правилото на властта е сменен с властова невроза. (терминът е на моя преподавател Проф. Валдо Бернаскони.) Развитието на кората на основния мозък разрешава при индивида усещането на абстракцията „ време “ и причинно-следственото мислене. Човекът знае, че има на следващия ден. Тогава властта от средство се трансформира в цел. Тогава кокалът става средство за реализиране на безконечната власт. И няма стартиране. Заравя се „ кокал “ след „ кокал “ за на следващия ден с илюзорната вяра за сито-преситено „ на следващия ден “. Толкова доста кокали, колкото никой лъв не може да изяде... Толкова доста невроза, колкото никое друго живо създание не има.

А някъде на тази планета, в същото това време, има още хора, които умират от апетит... 

Понякога ме е позор, че съм човек!

Източник:
Снимка: Силвия Димитрова 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР