За разлика от акциите и облигациите, благородните метали не носят

...
За разлика от акциите и облигациите, благородните метали не носят
Коментари Харесай

Инвеститорите по света залагат на благородните метали

За разлика от акциите и облигациите, благородните метали не носят на вложителите приход единствено поради това, че ги имат. Въпреки това са измежду най-добре представящите се активи през третото тримесечие.

Причината е, че в свят на падащи лихви или даже негативни лихви, от ден на ден вложители избират златото и среброто пред вложенията в облигации, написа в собствен разбор The Wall Street Journal, представен от Bloomberg TV Bulgaria.

Цената на среброто се е повишила с 15% през третото тримесечие, до момента в който платината регистрира растеж от 11%. Златото е поскъпнало с 6,3% за същия интервал и с към 17% от началото на годината. Така жълтият метал се насочва към най-хубавото си показване на годишна база от 2010 година насам.

Нарасналият интерес към благородните метали е вследствие на повишаващото се напрежение в международната стопанска система и политика през третото тримесечие. Акциите, от своя страна, се възвръщат от турболетния месец август, до момента в който доходността по облигациите, която се движи назад на цените, се стабилизира след достигнатите рекордно ниски равнища през последния месец.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР