За раждането на дете, по правило, двойките се подготвят с

...
За раждането на дете, по правило, двойките се подготвят с
Коментари Харесай

Момче станало баща на 13 години. Вече е на 26 и ето как се развил животът му:

За раждането на дете, по предписание, двойките се приготвят с цялата си отговорност. За мъжа бащинството е сериозна стъпка, която той нормално подхваща в съзнателна възраст, когато е постигнал доста и е подготвен да даде на детето всичко, от което се нуждае.

Има обаче обстановки, когато младежите стартират прекомерно рано да са полово интензивно, само че не помнят за защитните средства. Преди 10 години международната общественост беше изумена от историята на английска двойка, които станаха родители малолетни.

Как 13-годишен англичанин станал баща 

Алфи Патън бил на 13, приятелката му Шантел Стидман била едвам на 15.Тийнейджърите почнали да се срещат и когато разбрали за бременността, било прекомерно късно.

Историята за младежите гръмна по целия свят, само че има клюки, че те са получили такава известност с помощта на родителите си. Младите баби и дядовци решили, че появяването на бебе е превъзходен метод да завоюват положителни пари. Журналистите плащали обилни суми за всяка фотография на младата двойка или изявление с тях.

 момче-станало-баща-на-13-години

Естествено, натискът върху момчето и момичето се отрази отрицателно на душевното им положение. Все отново да станеш родител на толкоз нежна възраст не е по никакъв начин елементарно.

Докато връстниците им гонели интензивно топката по футболното игрище, учели, живеели естествения живот на младежи, Алфи и Шантел трябвало да сменят памперси, да се будят нощем, да се разхождат с количка и да се грижат за бебето. Как живее един млад баща, който в този момент е на 23 години?

Тежестта на славата 

През 2009 година новината за 13-годишно момче, което скоро ще става татко, и 15-годишно момиче, бъдеща майка, гръмна по целия свят. От кориците на списанията и телевизионните екрани децата гледали обектива комплицирано, като към момента не осъзнаваха какво ги чака в бъдеще.

Когато се родило прелестно момиченце, фотосите на младия баща, гледащ нежно щерка си, допряха сърцето на обществеността. Те нападали най-вече родителите на младежи. Според мнозина родителите са виновни за всичко случило се. Трябвало да просветят децата си, само че не го създали.

 млад-баща

Родителите на момичето обаче отхвърлиха виновността си. Те споделили пред репортерите, че са научили за бременността, когато щерка им е имала видимо коремче. До този миг Шантел деликатно криела положението си от мама и баща. Нямашлиизход, било прекомерно късно за спиране на бременността и родителите се примирилли, че скоро ще станат млади баба и дядо.

Бащата Алфи си спомня какъв брой мъчно му е било психически да издържи натиска на обществеността и медиите. Журналистите преследвали младия татко, задавали сложни въпроси, опитвали се да разсънят възприятие за виновност у младежа.

За Алфи било мъчно да откри подобаващите отговори, тъй като бил единствено на 13 години. Едно момче без обучение и житейски опит трябвало  да разкрива детайлности от живота си, да се оправдава и това безспорно се отразило на психическото му положение.

Когато бебето се роди, бащата не я оставил за нито момент. Можел да се възхищава на новороденото с часове, да го носи на ръце, да се люлее и да му приказва. Алфи даже решил да стартира работа, с цел да не се нуждае щерка му от нищо, само че родителите му разубедили и дали обещание, че ще поддържат фамилията финансово.

Как приключила историята на младия баща

 Алфи-Патън

Изглежда, че младежът изпитал насладата от бащинството и по-късно единствено се наслаждава; на това прелестно възприятие. Но финалът на историята въобще не е толкоз розов, колкото може да си показа човек.

Майката на Алфи почнала да се изтезава от подозрения дали синът й в действителност е биологичният татко на бебето. Когато създали ДНК тест, се оказа, че сърцето на майката ненапразно бие паника. Бащата на момичето било гаджето на младата майка Тайлър Байкър. Той станал основател цялата отговорност да се трансферира върху неопитния младеж Алфи.

Когато младият татко схванал, че момичето не е негова щерка, изпаднал в меланхолия. Алфи не желал да излиза от у дома, тъй като бил прочут воин и на улицата го сочели с пръст. Но пресата бързо изгубила интерес към момчето и след няколко години той към този момент съумял да се възвърне от удара и да стартира да живее пълностоен живот.

Днес Алфи е на 26 години. Естествено, той прекратил връзката си с Шантел. Той към момента няма деца и не възнамерява да става татко в близко бъдеще. Алфи споделил пред кореспонденти, че не е подготвен на своята възраст да сътвори семейство и да има деца.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР