За прогнозиране на рисковете от развитие на различни заболявания при

...
За прогнозиране на рисковете от развитие на различни заболявания при
Коментари Харесай

В Русия почнаха да ползват изкуствен интелект за оценка на медицински риск

За прогнозиране на рисковете от развиване на разнообразни болести при жителите на съветски райони оказва помощ към този момент изкуствен интелект. В лечебните заведения в Кировска област, Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг и Република Карелия е конфигурирана системата Webiomed, която проучва анонимни медицински данни и автоматизирано прави заключения за здравето на пациента. Системата за подкрепяне на лекарските решения е минала самостоятелни клинични тествания и е записана от " Росздравнадзор " като здравно произведение.
" Системата съставлява уеб услуга, с която се интегрират медицински осведомителни системи в медицински организации. Тя разрешава да се дефинират рисковете от сърдечно-съдови болести, пневмония, работа при диабет, акушеро-гинекологични проблеми и наркомании, както и ковид ", сподели пред РИА Новости претендентът по механически науки, шефът по развиване на плана Webiomed Александър Гусев, съобщи БГНЕС.
За да може изкуственият разсъдък да даде верните рекомендации, той се нуждае от данни, въз основа на които прави умозаключение. Във всички лечебни заведения в Кировска област действа здравна осведомителна система: амбулаторната здравна документи и историите на случаите се съхраняват в електронна форма. Тази система е източник на информация за системата за поддръжка на лекарски решения.
Системата за изкуствен интелект би трябвало да понижи времето, което лекарите употребяват за разбор на първичната документи, като взема решения допустимо най-скоро.
В Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг също бяха извършени пилотни планове за въвеждане на системата Webiomed в медицинските заведения. Проучванията демонстрират, че при постоянни медицински прегледи заради огромното натоварване лекарите пропущат рисковете от развиване на болести и не записват пациентите в точния момент. Въвеждането на система за изкуствен интелект дава опция да се създадат прогнозите за развиването на заболяванията по-точни. В момента системата се употребява в 10 лечебни заведения в този окръг.
В близко бъдеще системата за изкуствен интелект ще бъде тествана в Република Карелия.
Още: " Почти няма смяна в дневната картина на ковид в България "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР