За пръв се извежда демографската политика за първи бюджетен приоритет.

...
За пръв се извежда демографската политика за първи бюджетен приоритет.
Коментари Харесай

Николай Василев: Аз съм бюджетен ястреб

„ За пръв се извежда демографската политика за първи бюджетен приоритет ”. Това съобщи Николай Василев, първата и оттеглена номинация на „ ИТН ” за министър-председател на брифинг на партията в Българска телеграфна агенция. Той е изготвил стратегия, наречена „ Модернизирай България ”, която ще залегне като основа и на целите и в идващото предложение на Има Такъв Народ за кабинет. В нея бюджетните цели са три и с изключение на демографията, другите два са обучение и инфраструктура.

„ За страдание продължаваме да не внасяме Плана за възобновяване и резистентност и сме отново на опашката. Тази година сме бюджетирали 1,2 млрд.лева, т.е. че ще ги получим, има ги в бюджета. Ами в случай че не бяхме ги получили? ”, отговори Василев на въпрос на „ Стандарт ” с ответен въпрос. „ Личното ми мнение е, че в България прекомерно доста се концентрираме към милиардите, които идват от европейски средства и по-малко върху десетките милиарди левове, които са в държавния бюджет и са доста повече. Така че, ние проспахме тези близо 9 млрд.лева, които единствено за последната година изтекаха без публични поръчки ”, добави Василев.

Той разяснява и възможната актуализация на бюджета в случай че се образува държавно управление. Според него, едно съвременно европейско общество не би трябвало да привиква с актуализацията на бюджета, защото това се трансформира в хронична болест.

„ Аз съм бюджетен ястреб, това беше и огромната разлика сред нас и служебното държавно управление, тъй като те желаеха дълът да нараства, а ние тъкмо противоположното ”, сподели още Никой Василев като добави, че има и ноу-хау за бистрота на публичните поръчки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР