„За пръв път в най-новата ни история най-накрая МВР и

...
„За пръв път в най-новата ни история най-накрая МВР и
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов за ФАКТИ: Ако Слави направи собствен ГЕРБ, каква е разликата дали командването е от Банкя или от другаде


„ За пръв път в най-новата ни история най-сетне Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата са едни против други. Прокуратурата е нещо зло – дъвчем го към този момент 20 години, в случай че не и повече. Това е някакъв комичен рев. Между другото касkетите са пропуснали да се оплачат на арменския поп. Щеше да им свърши повече работа “.

Това сподели адв. Николай Хаджигенов, претендент за депутат от „ Изправи се! Мутри вън! “, пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ . Повод за думите му беше писмото на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет против дейностите и думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, които съгласно тях „ уронват положителното име на Прокуратурата “. Писмото беше изпратено до голям брой посолства, до Европейския парламент, Европейската комисия и Венецианската комисия.

„ След 11 юли ги чакат съществени антибиотици в Прокуратурата, тъй че ще излекуваме този израстък или просто ще го премахнем. Това е началото на края на този вид руска прокуратура, основана през 50-те години за принуда и за запазване на недемократичната корумпирана власт “, добави той.

„ Премахнем ли Гешев, всичко това ще спре. Другото е, че има един чудноват безмълвен вид прокурорски митинг, несъмнено на множеството хора не им прави усещане, само че аз ще го кажа, тъй като ние, които сме в сектора, го виждаме. Този безмълвен митинг е на Софийска градска прокуратура и Върховна касационна прокуратура. Те като че ли не съществуват. Каквото има, Гешев разпорежда на Специализираната прокуратура, а в същото време Софийска градска прокуратура и Върховна касационна прокуратура оказват тиха опозиция “, сподели още адв. Хаджигенов и съобщи, че на прокурорските митинги излизат хора, които „ взимат едни пари, с цел да бранят корупцията “.

„ Шефката на Спецсъда излъга, че не са подписвали подслушвания, три дни по-късно аз ги демонстрирах по малкия екран и се оказа „ Ах! Подписвали сме ги “. Давам образец какво тъкмо работи профилираното правораздаване “, добави той.

На въпроса дали истината за подслушването ще се разбере в комисиите на идващото Народно заседание, адв. Хаджигенов отговори: „ Да, тъкмо по този начин. Доколкото ние нямаме същинска Прокуратура, мястото им е там. Тоест Народното събрание и краткотрайните комисии би трябвало да свършат работата на Прокуратурата. Това е и повода, заради която занесох доказателствата за подслушване на вътрешния министър, а не на Прокуратурата, където кардинално би им било мястото. Но по какъв начин да ги дам на Гешев, като това е направено от Гешев със съдействието на спецорганите! “.

Разговорът мина към проблема със листата на 38 политици и магистрати с недекларирали парцели и сметки в чужбина през 2019 година. „ Цацаров седна върху листата, безусловно. Точно както седна върху досието с делото за убийството на Пеевски и куп други каузи. Най-вероятно там има забавни имена, не бих се учудил, в случай че индивидът с букви И. Г. е Иван Гешев “, разяснява адв. Хаджигенов.

На въпрос би трябвало ли правосъдният министър да има роля в това невзаимодействие сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, адв. Хаджигенов отговори: „ Янаки Стоилов през днешния ден разгласи, че чака от вътрешния министър доказателства, с цел да сезира Висшия правосъден съвет против Гешев и против обособени прокурори, които бавят делата против пазаруването на гласове в интерес на ГЕРБ. Това е вярното деяние. Лошото е, че влиза в този Висш правосъден съвет, което няма никакъв смисъл “.

„ Основната последваща цел е правораздаването, което значи Висш правосъден съвет, Иван Гешев, Прокуратура, НСО, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ – всичките тези безумни служби, които бяха в услуга на властта, пазеха ръководещите да грабят, пазеха заграбеното “, добави той.

„ Видяхме по какъв начин във кино лентата „ Осемте джуджета “ прокурори си разделят доказателства в килограми злато, в пари в двора на Спецпрокуратурата и ги местят от един багажник в различен. Аз ненапразно споделям, че са разбойнически организации. Помните Франтишек, който беше шамарил някакво дете – това е нрав. Това е човек с власт, който е привикнал, че може да направи всичко, че всичко му е разрешено. Примерът с това, че ошамарил някакво дете, тъй като го е прередило, е безумство. В естествения свят този човек освен няма да работи държавна работа в никакъв случай повече през живота си, а ще бъде съден и наказан “, безапелационен е адв. Хаджигенов.

Споменавайки този случай, Лили Маринкова зададе въпрос за децата, които участват на предизборните събития на ГЕРБ. „ Това, в случай че позволите волността на израза, е обезчестяване, блудничество с малолетни и с малолетни. Какво прави Борисов с тия деца? Какво прави с тях? Освен че е нарушаване на закона, въпросът е какво прави с тях. Това, че гушка всякакви лели от ГЕРБ-Лели и прочие организации, добре, само че децата – това е обезчестяване. Сигурен съм, че децата не са непринудено там, 100% % съм сигурен “, съобщи претендентът на депутат.

„ Той (б.р. Борисов) няма да се върне, а ще отиде на едно ново за него място. Надявам се да живее дълго и щастливо при бай Ставри и да докара най-малко до 100 “, добави адв. Хаджигенов. „ Това не е смешка, а по този начин би трябвало да наподобява правораздаването. Не може да мачкаш личния си народ, не може да крадеш личния си народ, не може да изтезаваш личния си народ и това да остане без последици. Няма по какъв начин. Това е правораздаването - не е реваншизъм, не е възмездие. Ако беше възмездие, тези бесилки и ковчези, които ГЕРБ сънуват в пропагандата си, щяха да са цялостни, пък те не са “, счита адв. Хаджигенов.

Разговорът мина към срещата сред Борисов и Ердоган в събота. „ Бойко търси леговище “, разяснява Хаджигенов. „ Орбан е прекомерно малък деспот, Бойко би трябвало да се скрие на по-сериозно място “, добави той. „ Това, което Бойко не е схванал е, че няма място на Слънчевата система, на което да се скрие от правораздаването. Нито Ердоган ще го пази и избави, нито никой. Със сигурност “, изясни той.

Адв. Николай Хаджигенов е безапелационен, че срещата сред Борисов и Ердоган не е опит за продължение на политическата кариера на Борисов и не става дума за търсене на поддръжка и влизане в коалиция с дадена партия. „ Няма коалиция, която да го вземе (б.р. да вземе Борисов). Той е отровен, всички избягаха от него. От Пеевски се отхвърли майка му, от Борисов всички ще се отрекат още рано сутринта на 12 юли “, счита юристът.

„ Ние не познаваме същинската народна власт. В същинската народна власт е добре да има лидер, ние обаче търсим избавител всякога. За какво ни е това? “, попита той. „ Дали ГЕРБ ще имат 1 или 2 % повече като резултат на изборите от „ ИТН “, няма никакво значение. Това не ме плаши, в противен случай – радва ме, тъй като най-добре се пада по врат и от високо. Те паднаха един път на 4 април, в този момент ще паднат още веднъж на 11 юли, грубо освен това. Резултатът им няма безусловно никакво значение. Аз съм песимистичен, че те ще бъдат първи, тъй като машините унищожават опцията за менте вота, унищожават мъртвите души “ разяснява той.

Той разяснява още и отхвърли на Слави Трифонов да се кандидатира за депутат и да поема управителни постове. „ Постъпката на Слави Трифонов има различен вид пояснение – това, което говорихме доскоро за месиите и за спасителите, които ние продължаваме да търсим, а това явно е зло. Аз разбирам Слави и ще дам образец със себе си. Миналата година на площада беше пъклен елементарно аз да се трансформира в идващия избавител – просто трябваше да кажа: „ Аз съм, следвайте ме “. Аз не го направих. Не се въздържах, а напълно съзнателно направих всичко допустимо да не се стигне до такава степен, тъй като този вид водачество води точно до едно, а то е антидемокрация, до еднолична власт в ръцете на някого “.

„ Истинската народна власт е това, което има сега – има коалиция от доста хора, което е отлично, тъй като би трябвало да се реализира единодушие, което към този момент е народна власт “, безапелационен беше адв. Хаджигенов.

На въпроса по кое време дадена персона стартира да желае да бъде водач, той отговори: „ Когато се отскубнеш от средата си, от жителите и започнеш да гледаш от горната страна, без значение дали си се качил на малко камъче или на по-голям камък. Когато започнеш да гледаш единствено надолу, това е моментът, когато късаш връзката с действителността. Именно по тази причина в Древен Рим е имало плебеи, които са вървели след всеки управник и са му повтаряли: „ Помни, че си смъртен “ (…). Това е повода, заради която отказахме да бъдем водачи, водачи и месии по български. Това е повода, заради която аз даже не си взех талонче за паркинга на Народното събрание, в това число вървях пешком до Народното събрание напълно съзнателно – с цел да не не помни, че съм смъртен “.

Адв. Хаджигенов разяснява още бъдещето на Движение за права и свободи и Делян Пеевски. „ Ерата „ Пеевски “ завърши. Чудесно е, че това ще се отрази извънредно отрицателно на Движение за права и свободи, тъй като те, тръгвайки изначало с груби прояви, съумяха да се еманципират, образоваха се, набраха фрагменти, направиха икономическа мощност. Те разполагат с цели браншове от стопанската система на България. Те са доста сериозен съперник, доста по-сериозен от ГЕРБ в действителност “, сподели той.

На въпроса на Лили Маринкова дали е допустимо в партията на Трифонов да има фрагменти на Движение за права и свободи, адв. Хаджигенов отговори: „ Не мога да кажа. Част от хората, които бяха в „ ИТН “ в предходното Народно заседание, ги познавам от години. До един са умни, образовани, релативно съумели в реализацията си. Същевременно вътре те бяха като новобранци в казармата. Отиват под строй, сядат под строй, гласоподават под строй, излизат под строй, което за мен беше потрес. Аз познавам част от тези хора и те нямат нищо общо с това. Не знам какво да мисля за тази селекция. От една страна – хората им наподобяват доста добре, въпреки това – правеха безумни неща “.

В края на диалога той изрази едно свое безпокойство: „ Това е другото ми безпокойство - в случай че Слави направи личен ГЕРБ, условно казано, само че в случай че „ ИТН “ създадат личен ГЕРБ, по какво ще се разграничават? По това, че са по-умни, по-образовани, ще създадат по-смислени неща и няма да крадат, както правеха ГЕРБ? Да, само че дали командването със SMS-и ще идва от Банкя или от другаде, каква е разликата? Никаква. Още повече, концепцията: „ Всички носим зелени гащи, тъй като по този начин е споделил суверенът “, мен ме напряга до безсрамие по една единствена причина – това не е народна власт “.

„ Иначе с „ ИТН “ си говорихме добре преди, отчасти добре си говорихме и в 45-тото Народно заседание, уповавам се в този момент да си приказваме по-добре с тях, тъй като сами ние трите опозиционни обединения имаме шанса и инструментите да създадем смислената смяна “, приключи адв. Николай Хаджигенов.

Целия диалог можете да видите във видеото:



Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР