За пръв път в България Международната диабетна федерация провежда обучителен

...
За пръв път в България Международната диабетна федерация провежда обучителен
Коментари Харесай

За първи път у нас: Международна диабетна федерация обучава младежи от 14 държави

За пръв път в България Международната диабетна федерация организира обучителен лагер за младежи от разнообразни европейски страни, който е отдаден на хората с диабет, съобщи кореспондент на БГНЕС.


" Лагерът е под надпис " За млади водачи в диабетната общественост 2023 ". Той съставлява един хибриден модел, в който първоначално има занимания онлайн, а по-късно са заниманията онлайн, които тази година се организира за първи път в България. " Това съобщи в изявление за БГНЕС Майя Викторова, ръководител на Българска асоциация Диабет.

Тя посочи, че асоциацията е хазаин на обучителния лагер у нас. " За нас е особена чест и изключително наслаждение да бъдем хазаин. Домакин сме на 22-ма младежи, които живеят в изискванията на диабет - 18 участници се образоват, а 4 са менторите от разнообразни страни на Европа, общо 14, като стартираме от Исландия до Киргизстан ", изясни Викторова и добави, че възрастовият диапазон на участниците е сред 18 и 30 години, само че в образованието сега множеството са на 18-25 години.

По думите й първоначално това са били като младежи, които не са се познавали, а към този момент са една общественост, която разисква и дебатира, а и се радостни.


" Обученията целят да изградят у младите разнообразни умения, тъй като ние желаеме те да станат покровители за идеята за по-доброто лекуване и по-добрия метод на живот на всички хора с диабет в техните страни и в Европа и света като цяло. Те се образоват в умения за връзка, водачество, слушане и схващане, работа по планове, работа по групи, което е извънредно значимо освен за това, което ще вършат в бъдеще в асоциациите в съответните страни и в тази общественост на хора с диабет, само че също и в техния персонален живот и работа ", счита уредникът.

" Ние разчитаме на тях с техния разум, тяхната сила, с техните познания, да бъдат от една страна посланици на тези хрумвания за по-доброто лекуване и по-добрият метод на живот на хората с диабет - това не е болестно положение, а просто е положение на организма, което изисква избрани грижи, избран надзор и лекарства. Иначе младежите са изцяло идентични с другите жители, и могат да живеят изцяло пълностоен метод на живот ", добави тя.

Инициативата е доста положително и радостно начинание, тъй като младите идват малко обезпокоени първоначално, само че в границите на няколко дни се вижда смяната в тяхното самочувствие, приключи Викторова./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР