За повечето от нас лятото е най-приятният сезон. Свързваме го

...
За повечето от нас лятото е най-приятният сезон. Свързваме го
Коментари Харесай

Погрижете се за кожата след излагане на слънце

За множеството от нас лятото е най-приятният сезон. Свързваме го със слънцето, плажа, морето, приятния златист тен.

Същият този тен, който може да аргументи много вреди на нашата кожа – петна, бръчки, сухота.Неминуемо се снабдявам с тях през лятото, само че се сещаме да ги изправим едвам когато пристигна есента. Кои са най-подходящите процедури за справяне с вредите на лятото, споделя особено за нас доктор Олеся Велинова, кожен лекар в център по хармония Persona.

Нежеланите пигментации са най-често срещният проблем след лятото. Особено тъй като в наши дни слънцето е много мощно и рисково. UV лъчите създават свободни радикали, които нанасят повреди на кожата ни. В някои случаи те стават причина и за ДНК промени в клетките на кожата, като те мога да се трансфорат в ракови. Далеч по-малкият (здравословен, само че все по този начин сериозен естетичен) проблем са пигментациите, които се получават в резултат на UV увредата на кожата. “Пигментации могат бъдат повърхностни и да бъдат отстранени елементарно или пък по-дълбоки, като в този случай за отстраняването им ще са нужни много старания, процедури и самообладание ” , споделя доктор Велинова.

“Повърхностните пигментни петна елементарно биха могли да се отстранен с неинвазивни, леки и доста приятни процедури като HydraFacial, да вземем за пример ” , добавя доктор Велинова и изяснява, че марката към този момент е пуснала на пазара и специфичен артикул за пигментации HydraFacial – Britenol. Сред съставките му са алфа-арбутин, дестилат от конски кестен и мечо грозде, които са много мощни избелващи артикули. “В композиция с лечението за петна Intraceuticals Opulence резултатът ще бъде още по-бистър и еднакъв загар ”, споделя кожният лекар на Persona. Сред съставките на Intraceuticals Opulence е редкият и доста скъп дестилат от жълт лапад, считан за най-мощното избелващо средство. Индианците са го употребили епохи на ред с тази цел. Освен всичко друго тези две лечения хидратират в дълбочина, тъй че вземат решение и различен проблем на лятото – сухата и обезводнена кожа.

При по-дълбоките петна към този момент са нужни по-агресивни процедури – пилинги или инжекционни процедури. “Пилингите за унищожаване на петна съдържат пептиди и Vitamin C дружно с киселини. Неприятното в тази ситуация е, че при доста нападателните пилинги има оздравителен интервал от към 1 седмица, само че пък резултатът на безусловно постоянен загар си заслужва ” , споделя доктор Велинова. Дерматологът на Persona предлага и инжекционни процедури за битката с тежките форми на петна от слънцето. Мезотерапията IAL System и IAL-System ACP за цяло лице и околоочен силует е „ Златният стандарт “ в биоревитализиращите лечения за изцяло подмладяване на кожата. Теорията трансформира тотално кожата – хидратира я в дълбочина, отстранява бръчките и петната, усъвършенства текстурата. Продуктът е италиански, на основата на хиалуронова киселина с огромна молекула. „ Това значи, че разпадът на молекулата ще става по-бавно и резултатът от процедурата ще се задължи доста по-дълго във времето “, споделя доктор Велинова. И поучава: слънцето е рисково, тъй че хидратирайте кожата си и я пазете със слънцезащита през цялото лято.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР